Следва

Оutfit - Юлиан Константинов

Стилът на Шейха Моза

Когато я видиш, първата реакция се свежда до изчерпателното "Боже, каква жена!"...

Лица преди 14 години

Когато я видиш, първата реакция се свежда до изчерпателното "Боже, каква жена!".
Вторият поглед прочита елегантната до безупречност визия, изключително добре поддържаната кожа на лицето, силно изразителни очи и безпогрешно уловимото самочувствие на обичана жена.

Нейно Височество шейха Моза бин Насер ал Миснед е втората съпруга на емира на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани и в момента е в България със съпруга си по време на двудневното му официално посещение у нас.
Веднага ти я представяме, освен като една от най-красивите жени в света в момента, но и като майка на престолонаследника на емирството - шейх Ясин бин Хамад бин Халифа ал Тани и на още 6 деца.

Изключително активна в социалните си прояви, много обичана в Катар, Шейха Моза е добре образована и много чаровна жена. Завършва социология през 1986 г в Университета на Катар. Не се знае много за останалите две жени на емира, но красивата Моза е любимка на медиите в страната си и в чужбина.



На първата снимка шейха Моза на посещение в начално училище в Лос Анжелис

През 2002 г. тя скандализира арабската общественост, появявайки се публично с открито лице. Шейха Моза е изключително добър пример за еманципацията на жената в арабския свят и очевидно добър дипломат, точно както съпруга си. Припомняме, че точно преди да отиде в Либия и да уговори освобождаването на българските сестри, съпругата на френския президент Сесилия Саркози се срещна на четири очи точно с шейха Моза.





Специален пратеник на ЮНЕСКО за образованието, носител на престижната британска награда "Чатам хаус" за принос в международните отношения. В Катар амбициозната брюнетка ръководи образованието и се грижи за проекти в социалната сфера. Шейха Моза е президент на Висшия съвет за семейни дела и вицепрезидент на Висшия съвет по образование. Поне веднъж в месеца изнася лекция по наболели проблеми в обществото.
През 2007, Forbes magazine я класира сред 100-те най-влиятелни жени в света, а лондонският Таймс я поставя сред 25-те най-влиятелни бизнес-лидери в Средния Изток.



 

Сега за стила на първата дама на Катар. Изключително елегантна, тя е характерна с това, че рядко експериментира с цветовете. Основните два цвята, в които се облича са черно и бяло. И в София я виждаме с бяла риза по врата от плътна коприна, черен панталон с висока талия, дискретен тюрбан в черно, скъпо и умерено секси кожено палто и чанта плик.

С невероятната фигура, която има, шейха Моза може да си позволи почти всичко, но в повечето случаи я виждаме с доста строги костюми, украсени подходящо с прекрасни диамантени брошки, с изчистени и скъпи варианти на облеклото на арабските жени, в много шик, почти по холивудски вечерни рокли в съчетание с болеро или наметка, както и с интересна дантела в Ла Скала, примерно. Много стилна, тя може да бъде видяна и в ярък цвят, но в този случай целият тоалет е издържан именно в този цвят и не се забелязват контрасти.



 

Блестящата, смугла кожа, подходящия грим със силно подчертани очи и дискретно, блестящо червило или глос, къси, но добре поддържани нокти - от където й да го погледнеш виншният вид на шейхата е перфектен.

Стилът на шейха Моза определено е хармоничен с излъчването й, премерен и елегантен, и притежава много важната характеристика - помниш го, но не можеш да го възпроизведеш.

Блестяща, красива, успешна и харизматична, Нейно Височество ни спечели завинаги.

More from View Sofia

More Лица