Следва

Творческата симбиоза между Николай Трейман и проф. Цочо Бояджиев в изложбата "Домът на човека"

Поли Генова и екипът й се завърнаха в България

Поли Генова и българската делегация в Евровизия ...

People of art преди 7 години

Поли Генова и българската делегация в Евровизия 2016 се завърнаха късно снощи от Стокхолм, където страната ни постигна най-големия си успех в песенния конкурс. Певицата беше посрещната от десетки фенове с цветя и плакати на Летище София. Заедно с нея, те изпяха припева на песента „If love was a crime” („Ако любовта беше престъпление”), с която Поли спечели сърцата на милиони зрители по света.

„През цялото време се чувствахме изключително добре, без абсолютно никакво притеснение и напрежение, изпитвахме удоволствие. Ние просто бяхме в свои води. За мен това е началото на един нов път на музикантите в България и извън нея” - това каза Поли Генова минути, след като кацна на родна земя.

В специално издание на „По света и у нас” БНТ предаде на живо посрещането на Поли и първата пресконференция, която тя даде, за българските медии. На срещата с журналистите присъстваха генералният директор на БНТ Вяра Анкова, делегираният продуцент за Евровизия Йоана Левиева-Сойър, изпълнителният директор на БНТ Симеон Касабов, създателят на „Bon-bon Music“ Рози Караславова и един от композиторите на „If love was a crime” Борислав Миланов.

„Смятам, че това е успех за България. Ние започнахме като два екипа – екипа на Поли Генова и екипа на БНТ, но станахме един – това беше екипът на България. Успехът е много голям – за Поли и за нейния талант, за LaTiDa, за композиторите, за всички, които бяха на сцената, за всички, които ни помогнаха и подкрепиха. Аз смятам, че Евровизия тази година има една звезда и това е Поли Генова”, заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Йоана Левиева-Сойър допълни, че най-голямата ценност на Евровизия е възможността българските артисти и композитори да работят със свои колеги от други държави. „В музикалната индустрия на Европа това е най-голямото събитие, което е сравнимо с големите концерти в Америка.” – каза още тя.

От екипа, който работи по Евровизия 2016 споделиха, че най-голямата ценност на БНТ като обществена медия и продуцент е артистите да имат достъп до този форум, да работят със свои колеги от чужбина и да вземат най-доброто от тях. Избраната формула тази година е била успешна, заради добрият избор на артист, песен и включването на доказани български и международни професионалисти в проекта.

В ефира на обществената медия много изпълнители дадоха висока оценка на българското участие в Евровизия и лично поздравиха Поли Генова за блестящото й представяне в Стокхолм.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра