Следва

“Сподели книга с приятел”, страхотната инициатива на View Sofia във Facebook те очаква да зарадваш твой приятел

Творческата симбиоза между Николай Трейман и проф. Цочо Бояджиев в изложбата "Домът на човека"

На 19 май от 18.30 часа, галерия „Credo Bonum" ще представи фотографската изложба „Домът на човека" на авторите Николай Трейман и професор Цочо Бояджиев...

Events преди 7 години

На 19 май от 18.30 часа, галерия „Credo Bonum" ще представи фотографската изложба „Домът на човека" на авторите Николай Трейман и професор Цочо Бояджиев. Фотографиите ще можем да видим до 12 юни в галерия „Credo Bonum".

Изложбата „Домът на човека" представя серия от черно-бели фотографии, част от изложба и албум, в които двамата автори водят артистичен диалог чрез образи. Това ще бъде техният втори съвместен проект след издаването на албума „Пътят на човека". Творческата симбиоза между Николай Трейман и проф. Цочо Бояджиев е съчетание от философския поглед на един фотограф и фотографския нюх на един философ – всеки от които е и ученик и учител на другия. Двама души, които гледат през обектива, за да покажат света на човека в черно и бяло.

На снимката горе: фотография от Николай Трейман

Николай Трейман е потомствен фотограф. Автор е на изложбите „Блатото", „Православна България", „12 образа на философи и 12 философи за образа", „Скреж", „Движение", „Убождане с Трън", „Зоната" и други. Трейман преподава „Философия на фотографията" в СУ „Св. Климент Охридски", а също така води курсове по фотография.



Цочо Бояджиев е един от водещите български учени-хуманитаристи, основоположник на философската медиевистика у нас. Преподава история на античната и средновековната философия в СУ „Св. Климент Охридски". Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (Лувен) и на Европейската академия на науките и изкуствата (Виена). Автор е на редица студии и монографии, учебни помагала, съставил е няколко антологии и сборници с философски текстове. Учредител е на Института за изучаване на средновековна философия. Превежда от латински, старогръцки и немски.



На 6 юни, в рамките на изложбата Николай Трейман и проф. Цочо Бояджиев ще изнесат лекция на тема: "Обектът и фотографския сюрреализъм".

Събитието е част от „Месец на фотографията" 2016.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?