Следва

Четиво в четвъртък: "Метро 2035" от Дмитрий Глуховски

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Голямото кино тази седмица започва с пет премиерни заглавия на голям екран, което е повече от перфектно за задаващи се нови празнични дни...

Movies & TV преди 7 години

Голямото кино тази седмица започва с пет премиерни заглавия на голям екран, което е повече от перфектно за задаващи се нови празнични дни. А ние, разбира се, сме щастливи и от това, че са повече, и от избора, пред който сме изправени. Определено има по нещо за всеки вкус, затова няма да ни е трудно, времето е достатъчно и остава само да се насладим на екшъна, който се задава. 

"Х-Мен: Апокалипсис" ("X-Men: Apocalypse")

Актьорите: Софи Търнър, Роуз Бърни, Тай Шеридан, Оливия Мън, Лукас Тил, Оскар Айзък, Никълъс Холт, Дженифър Лоурънс, Евън Питърс, Майкъл Фасбендер, Хю Джакман, Джеймс Макавой

Режисьорът: Брайън Сингър

Сюжетът: След изключителния успех на Х-мен: Дни на отминалото бъдеще, режисьорът Брайън Сингър издига поредицата до нови висоти в Х-мен: Апокалипсис, където познатите ни герои се изправят срещу най-древния и могъщ мутант – Апокалипсис (Оскар Айзък). Погребан в продължение на няколко хилядолетия, непобедимият и безсмъртен

Апокалипсис е освободен през 1983 г. Той е разярен, че с неговият вид вече не се отнасят като с богове и събира най-силните мутанти, включително и загубилия вяра Магнито (Майкъл Фасбендер), за да унищожи човечеството и да създаде нов световен ред, където той ще царува.

На пътя му за глобалното унищожение в епичен сблъсък с този привидно неуязвим враг застават Рейвън (Дженифър Лорънс), професор Х (Джеймс Макавой) и екип от млади обучаващи се мутанти.ngsman: Златният кръг“

Премиерата: 20 май (България)

"Кланът" ("The Clan")

Актьорите: Линда Батиста, Кристиан Де Сика, Гилермо Франселя, Питър Ланзани, Лили Попович, Франко Масини

Режисьорът: Пабло Траперо

Сюжетът: В един обикновен дом в квартала Сан Исидро, семейство Пучио правят зловещи планове за отвличания и убийства.

Архимед, главата на семейството, планира и ръководи операциите. Алехандро, най-големият му син е звезда в престижен клуб по ръгби и в митичния национален отбор Лос Пумас. Той се съгласява да съдейства на баща си като предлага хора за отвличане, тъй като неговата популярност го пази и държи извън подозрения. Водейки рисков и много опасен начин на живот, те се издържат от големите откупи плащани от семействата на жертвите.

Създаден по действителната история за семейство Пучио, филмът е изпълнен с напрежение и интриги до края.

Действието се развива в последните години на аржентинската военна диктатура и връщането на демокрацията.

Премиерата: 20 май (България)

"Изменник по вкуса ни" ("Our Kind of Traitor")

Актьорите: Юън Макгрегър, Стелан Скарсгард, Деймиън Луис, Марк Станли

Режисьорът: Сузан Уайт

Сюжетът: Университетският преподавател Пери (Юън Макгрегър) и приятелката му адвокат Гейл (Наоми Харис – Спектър; 007 Координати: Скайфол; Обратен гард) се запознават с мистериозния богаташ Дима (Стелан Скарсгорд – Отмъстителите: Ерата на Ултрон; Пепеляшка; Мъжете, които мразеха жените), който твърди, че пере парите на руската мафия. Когато Дима моли Пери да предаде класифицирана информация на британските тайни служби в замяна на защита за него и семейството му, младият професор и приятелката му са въвлечени в опасния свят на международния шпионаж и мръсните политически игри.

Двойката се озовава на опасно пътешествие от Париж и Берн, през тайна квартира във френските Алпи, до мрачните улички на Лондон. Всичко това в съюз с безскрупулния Хектор – решен на всичко агент на МИ-6 (Деймиън Люис, Вътрешна сигурност). Когато млада двойка заминава на почивка в Мароко, дори не подозират, че животът им ще се преобърне на 180⁰.

Университетският преподавател Пери (Юън Макгрегър) и приятелката му адвокат Гейл (Наоми Харис – Спектър; 007 Координати: Скайфол; Обратен гард) се запознават с мистериозния богаташ Дима (Стелан Скарсгорд – Отмъстителите: Ерата на Ултрон; Пепеляшка; Мъжете, които мразеха жените), който твърди, че пере парите на руската мафия. Когато Дима моли Пери да предаде класифицирана информация на британските тайни служби в замяна на защита за него и семейството му, младият професор и приятелката му са въвлечени в опасния свят на международния шпионаж и мръсните политически игри.

Двойката се озовава на опасно пътешествие от Париж и Берн, през тайна квартира във френските Алпи, до мрачните улички на Лондон. Всичко това в съюз с безскрупулния Хектор – решен на всичко агент на МИ-6 (Деймиън Люис, Вътрешна сигурност).

Премиерата: 20 май (България)

"Прегръдката на змията" ("Embrace of the Serpent")

Актьорите: Жан Бижвое, Брион Дейвис, Нилбио Торес, Антонио Боливар, Яуенку Мигуе 

Режисьорът: Сиро Гера

Сюжетът: През 1909 г. немският изследовател Тиодор Кох-Грюнберг пристига с кану на брега на реката, където чака младият шаман Карамакате. Тиодор търси изключително рядка лечебна билка, а Карамакате се съгласява да помогне в замяна на обещанието, че ще бъде отведен при оцелели членове от племето му.

Премиерата: 20 май (България)

"Господари на съдбата"

Актьорите: Мартин Асенов, Петър Димитров, Лучия Валашевска, Дели Добрева, Радосвет Драгнев

Режисьорът: Мартин Асенов

Сюжетът: Една история за изгубените детски мечти, за злобата, амбицията и на какво е способен един човек, за да постигне целите си. Една експозиция за конфликта между идеологиите и ценностите на обикновенните хора срещу безсърдечните престъпници. Един филм, разказващ за сивата действителност и непрестанната борба между жаждата за власт и влияние срещу копнежа за любов и искреност. Един разказ за трагичната безисходица на едни млади, нещастни души и за стремежа им към самоунищожение.

Филмът разказва историята на двама братя, поели по коренно различен път. Радо е току-що излязъл от затвора, в търсене на ново начало, с надеждата да си върне семейството, което е изгубил заради глупавите грешки от миналото си. Мартин от друга страна се е превърнал в студен, изпълнен с омраза човек, готов на всичко, за да постигне целите си. Той презира брат си, защото го обвинява за смъртта на тяхната майка – единственият топъл и мил символ от трагичното минало на Мартин.

Той е начело на организация занимаваща се с пласирането на наркотици, маскирани като дистрибутори на хранителни добавки. Неговия най-голям опонент в бизнеса е Петър – противоречив, лукав и безкрупулен, но харизматичен лидер на своята група. Двамата се борят за надмощие в бизнеса, макар и да работят за един и същи бос, могъщия ръководител на операция „Клетниците” - Кайзера. Историята се заплита, когато Петър, който е приятел от детсвото на Радо, се опитва да го привлече към своята група, за да има скрит коз в борбата си срещу Мартин. Важна роля в напрегнатия конфликт играе и приятелката на Мартин, Виктория – момиче с мило и добро сърце, но допуснало твърде много грешки, в името на материалната си сигурност и любовта.

Премиерата: 21 май (България)

 

 

More Movies & TV