Как да определиш какви цветове ти подхождат

Затрудняваш ли се понякога при избора на цвета за дрехите си? Можеш ли да кажеш без да пробваш, какъв цвят ти...

Затрудняваш ли се понякога при избора на цвета за дрехите си? Можеш ли да кажеш без да пробваш, какъв цвят ти отива и какъв не? Лесно ли избираш нов цвят за косата си?

Истината опира до твоя личен цветови тип. Ако знаеш с точност към кой цветови тип принадлежиш, ще можеш лесно да подбираш дрехи, аксесоари, грим, цвят на косата. По-лесно ще избираш подходящ цвят на интериора, на автомобила си дори. Неподходящата цветова гама има силата, и не бива да подценяваме това, да разруши хармонията около нас.

Освен това неправилно подбраните цветове могат да подчертаят недостатъците, което е грехота при положение, че природата ни е дала доста голямо разнообразие.

Понякога нашите близки, приятели или светът на модата ни принуждава да правим грешен избор. В резултат се раздвояваме между себе си и други влияещи ни фактори при избора на дрехи и грим. Това се случва много често в случаите, когато не познаваме добре и не се доверяваме достатъчно на своя стил и своите цветове. Настроението и нашите постижения много зависят от цветовете, именно затова е жизнено важно да се подбира правилно цвета на дрехите и обкръжаващия ни интериор. Неправилният избор на десен може да се сравни с пребиваването в компания на неприятни хора, общуването с които ни депресира.

Цветовете може да се разделят на 4 типа. Професионалните стилисти обикновено наричат тези типове пролет, есен, лято, зима. Много е важно да се подбере най-подходящия оттенък на цветовете. Да вземем примерно кафявия цвят. Той отива на всички. Но е необходимо да се знае, че има много нюанси на кафявото. Топли жълто-кафяви оттенъци повече подхождат на тип есен, светли златисто-кафяви на тип пролет, студени розово-кафяви на лято, а ярки студени тъмно-кафяви – на зима.

Постарай се да определиш кой е твоят типаж и се наслаждавай на резултата. Твоите цветове – това е твоят стил, твоето настроени, твоят живот! Те ще направят лицето ти по-ярко, ще подчертаят индивидуалността ти и ще допълнят прекрасно твоите естествени нюанси.

На първо място се убеди, че за никъде не бързаш, защото експериментите с цветовете могат да отнемат цял ден. На второ място (това е най-трудното) определи своите естествени нюанси – цвета на лицето и устните, цвета на очите и цвета на косата.

Освен всичко това, обърни внимание още на: дневната светлина, но без слънчеви лъчи, за да няма отблясъци; никакъв грим; ако косите са боядисани – сложи на главата шалче или кърпа с неутрален цвят; остави разголени шията и раменете, за да можеш да видиш само естествените оттенъци.

Хубаво се разгледай, без да бързаш: твоите цветове топли ли са или студени? Какъв оттенък има кожата ти? Жълтеникав, светло-синкав или маслинено-зелен? Какъв оттенък има косата? Червеникав, синкав, пепеляв или сиво-кафяв? Какъв оттенък имат луничките, ако имаш такива?

Може да направиш и цветен тест. Вземи дрехи, материали, шалове и се постарай да оцениш какви цветове ти отиват и какви не. Главният проблем тук е в това, да се сдържиш да не объркваш нюансите, които обичаш с тези, които действително ти отиват. Така например хора студен летен тип са много предразположени към червеникави тонове, които никак не им отиват. Постарай се да не се влияеш от собствените си предпочитания.

Ето и основните типове:


Коментари: 1

A
ares959 (2013/08/29 / 14:48)
http://hotlooks.alle.bg/ Изберете своя онлайн магазин за дрехи и мода !!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.