Следва

Just like this Burberry

Как да определиш какви цветове ти подхождат

Затрудняваш ли се понякога при избора на цвета за дрехите си? Можеш ли да кажеш без да пробваш, какъв цвят ти...

All fashion преди 14 години

Затрудняваш ли се понякога при избора на цвета за дрехите си? Можеш ли да кажеш без да пробваш, какъв цвят ти отива и какъв не? Лесно ли избираш нов цвят за косата си?

Истината опира до твоя личен цветови тип. Ако знаеш с точност към кой цветови тип принадлежиш, ще можеш лесно да подбираш дрехи, аксесоари, грим, цвят на косата. По-лесно ще избираш подходящ цвят на интериора, на автомобила си дори. Неподходящата цветова гама има силата, и не бива да подценяваме това, да разруши хармонията около нас.

Освен това неправилно подбраните цветове могат да подчертаят недостатъците, което е грехота при положение, че природата ни е дала доста голямо разнообразие.

Понякога нашите близки, приятели или светът на модата ни принуждава да правим грешен избор. В резултат се раздвояваме между себе си и други влияещи ни фактори при избора на дрехи и грим. Това се случва много често в случаите, когато не познаваме добре и не се доверяваме достатъчно на своя стил и своите цветове. Настроението и нашите постижения много зависят от цветовете, именно затова е жизнено важно да се подбира правилно цвета на дрехите и обкръжаващия ни интериор. Неправилният избор на десен може да се сравни с пребиваването в компания на неприятни хора, общуването с които ни депресира.

Цветовете може да се разделят на 4 типа. Професионалните стилисти обикновено наричат тези типове пролет, есен, лято, зима. Много е важно да се подбере най-подходящия оттенък на цветовете. Да вземем примерно кафявия цвят. Той отива на всички. Но е необходимо да се знае, че има много нюанси на кафявото. Топли жълто-кафяви оттенъци повече подхождат на тип есен, светли златисто-кафяви на тип пролет, студени розово-кафяви на лято, а ярки студени тъмно-кафяви – на зима.

Постарай се да определиш кой е твоят типаж и се наслаждавай на резултата. Твоите цветове – това е твоят стил, твоето настроени, твоят живот! Те ще направят лицето ти по-ярко, ще подчертаят индивидуалността ти и ще допълнят прекрасно твоите естествени нюанси.

На първо място се убеди, че за никъде не бързаш, защото експериментите с цветовете могат да отнемат цял ден. На второ място (това е най-трудното) определи своите естествени нюанси – цвета на лицето и устните, цвета на очите и цвета на косата.

Освен всичко това, обърни внимание още на: дневната светлина, но без слънчеви лъчи, за да няма отблясъци; никакъв грим; ако косите са боядисани – сложи на главата шалче или кърпа с неутрален цвят; остави разголени шията и раменете, за да можеш да видиш само естествените оттенъци.

Хубаво се разгледай, без да бързаш: твоите цветове топли ли са или студени? Какъв оттенък има кожата ти? Жълтеникав, светло-синкав или маслинено-зелен? Какъв оттенък има косата? Червеникав, синкав, пепеляв или сиво-кафяв? Какъв оттенък имат луничките, ако имаш такива?

Може да направиш и цветен тест. Вземи дрехи, материали, шалове и се постарай да оцениш какви цветове ти отиват и какви не. Главният проблем тук е в това, да се сдържиш да не объркваш нюансите, които обичаш с тези, които действително ти отиват. Така например хора студен летен тип са много предразположени към червеникави тонове, които никак не им отиват. Постарай се да не се влияеш от собствените си предпочитания.

Ето и основните типове:



Пролет – като млечен шоколад

Кожата на жената-Пролет е с нежно-златист (прасковен) оттенък, със светло кафяви лунички. След загар придобива червеникаво-бронзов оттенък. Устните са нежно ярко червени. Жените пролетен тип са блондинки с червеникав оттенък или светло-кестеняви. Миглите и веждите са в същия оттенък както косата, един-два тона по-тъмни. Цветът на очите е нежно син, сиво-син,сиво-зелен и златисто-кафяв.

Облекло – подходящи са светли модели в топли пастелни тонове. Също ярко жълто-зелено, червено-оранжево или само „сьомга” и нюанси на люляков цвят с червена нотка (цикламен). Може да се носят и дрехи в тъмни тонове – винено-червено, тъмно-зелено, пурпурно, черно, но е най-добре когато моделите с този цвят имат деколте лодка или в допълнение светло шалче в топлата гама.



Лято – прохладна сдържаност

Кожата на жените летен тип може да бъде бледа (тънък порцелан) или със светъл прохладен жълто-зеленикав цвят, а прозиращите кръвоносни съдове имат хладен розов оттенък. Лунички или бенки със сивкав отенък. Цветът на косата от светло-русо до тъмно-кафяво (кестен), но непременно с пепеляв оттенък. Косата, както миглите и веждите нямат златист оттенък. Цвета на очите – от сиви, сиво-сини и синьо-зелени чак до тъмно-сини или дори кестеняви.

Облекло – добре се съчетават опушено сини, ледени тонове със светла кожа. Хармонично изглеждат и с дрехи в приглушен червен цвят със синкави нотки, а също с чисти виолетови модели и в студени нюанси на зеленото (изумрудено). Подходящи са и дрехи в естествени тонове, отнасящи се главно към студените. На жените летен тип много подхожда ярък наситено бял цвят.



Есен – праскова със сметана

Кожата на жените тип Есен е със светъл оттенък на слонова кост, не съвсем безцветна, или с тъмно златисто-бежов цвят. Тя може да има много лунички и бенки, които са с тъмно-червеникав оттенък. Устни – топло червен цвят. Обикновено имат разкошни гъсти коси с много изразителен цвят от златисто до тъмно-кестеняво с мек червеникав отблясък. Очите винаги имат златист оттенък, а цветът им е кафяв или орехово-кафяв, но могат да бъдат и по-светли.

Облекло – много добре изглеждат с дрехи, хармониращи с цвета на косата ; те подчертават характерния им блясък. Оптимални са топлите „плодови” цветове ; теракотен цвят; цвят на камилска вълна, коралов. На жената есен ще и` подхождат и ярките нюанси на синьото.



Зима – прекрасен свят на контрасти

Има два варианта оттенък на кожата – това е светла порцеланова кожа (розова) или тъмен, южен, маслинен тен на лицето. Тъмни мигли и вежди. Устни – червени с леко гълъбово. Очи – тъмно-кестеняви, или сини и тюркоазени. Коси от тъмно-кестеняво до черно.

Дрехи – отива им цялата палитра модни ярки цветове, главното е да имат студена основа. Идеално върви червен цвят с леки примеси синьо, наситено розово, яркозелен нюанс киви, тюркоазено. На жените със светла кожа им подхожда цвят „каймак”, а на жени със загоряла кожа – ярко бяло.

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.