Следва

Влез в час по въпросите за здравословното хранене с кулинарно междучасие Манджицу

Софийската графити сцена под един покрив на Sprite Graffiti Academy 2016

Повече от десет от най-активните графити артисти в столицата ...

All About Life преди 8 години

Повече от десет от най-активните графити артисти в столицата ще станат част от Sprite Graffiti Academy на 4-ти юни, събота, от 11:00ч., в залите на първия закрит скейт парк „FiveHigh Indoor Skate Park“ (ул. Владайска река 4, Culture Lab.) KONTE / UNA, RUST2 / TAC, MODE / TAC&FAS, TASK / FAS&LOV, JAHONE / LOV, STAFO / ABC и NELY, ще развихрят въображението си по стените на 5High, като 0511 CREW ще пресъздадат „Битката на пресъхналите“ специално за жадните за Sprite Graffiti ценители. Скейтърите Явор Стоянов, Велико Балабанов, Виктор Бергер, Иван Иванов, Петко Митев, Лозьо Димитров и Владимир Иванов, ще демонстрират какви чудеса правят със скейтовете по рампите.

Атанас Леваков и Константин Кръстев ще проведат уъркшоп, по време на който всички желаещи ще имат възможност да научат повече за различните стилове и техники в графити изкуството, както и да пробват своите възможности с флаконите.

За да се включат в Sprite Graffiti Academy, кандидатите трябва да имат навършени 12 години и да представят своята скица на страницата на Sprite Graffiti Academy във Фейсбук: https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest. Авторите на 8-те най-добри парчета ще бъдат поканени да реализират скиците си по време на събитието. Лекторите ще подготвят стените на залата с композиция от неутрални геометрични форми, която да даде равен старт на участниците в конкурса и да обедини рисунките им с тези от демонстрацията, затвърждавайки идеята и основна функция на графити изкуството, а именно, да разкрасява сивите градски стени.

Краен срок за кандидатстване: 31-ви май 2016 г. (включително)
Обявяване на 8-те финалиста: 2-ри юни 2016г.


За Sprite Graffiti Academy:
През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

More All About Life