Следва

„Монолог“ и „Мейнстрийм“ - два от спектаклите на три3ависим 2016 гостуват в ДНК

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 23 до 29 май

Работната седмица е кратка, но пък качествена! Ето защо имаме същата нагласа и за стъпките, които да следваме след като напуснем редакцията. Кратки, но качествени и ни водят на вълшебни места... Идваш ли с нас?

Events преди 7 години

Работната седмица е кратка, но пък качествена! Ето защо имаме същата нагласа и за стъпките, които да следваме след като напуснем редакцията. Кратки, но качествени и ни водят на вълшебни места... Идваш ли с нас?

Постановката:

След края на първия работен ден, сме на театър. Днес, точно в 19:00 ще сме в Народния театър, където на Голяма сцена ще гледаме Хъшовете на Александър Морфов. Близко до гениалното е това произведение на Вазов. По един великолепен начин то съчетава ниското и високото. Повестта много неправилно се тълкува през всичките години. Това е едва ли не една ода за българските революционери, българските емигранти – опоетизирани, патетизирани, офалшивени. А като четеш „Немили-недраги”, виждаш, че това са едни мерзавци, бандити. Симпатични нехранимайковци, хашлаци, които в крайна сметка умират всичките до един за България. Настръхнаме... 

25 май 2016 г., Театър "Иван Вазов", от 19:00 ч. на Голяма сцена

Танцът:


В рамките на програмата „Мигриращото тяло“ на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс на 26 май 2016 г. гостува един от най-големите майстори на Буто - Кацура Кан. Проектът се реализира съвместно със София хартиен арт фест. Кацура Кан е световно признат като соло изпълнител. През последните 30 години той работи с т.нар. „танцьори от малцинствата" навсякъде по света – в отдалечени места на Африка, Европа и Югоизточна Азия. През 2001 проблемът с малцинствените взаимоотношения в Балканския регион става фокус на работата му.
Понастоящем той изследва Beckett BUTOH Notation във Франция и Сан Франциско.
Кан е основател на Contemporary Dance Conference в Китай/ 2012/ и Мексико/2014/.

26 май, от 19:30 ч. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

 Арт проект на открито:

И макар тази работна седмица да е кратка, то уикендът си е два дни. Ето защо на 28 и 29 май (събота и неделя) възнамеряваме да станем част от международен арт проект на открито. В него в продължение на два дни ще се включат едни от най-добрите български графити художници 140 Ideas, Esteo и GOAT. Заедно с други популярни графити артисти от Лондон, Истанбул, Стокхолм, Загреб, Берлин, Сингапур, Джакарта, Куала Лумпур, Манила, Сантяго де Чили и Сидни те ще пресъздадат в реална градска среда общ комикс, разработен от световноизвестните автори на комикси Робърт Къркман и Пол Азасета. Всеки екип ще рисува в своя град определена част от комикса и на 3 юни общият им проект ще бъде показан в цялост на специален сайт www.OutcastArt.tv Комиксът е част от историята, заложена в сценария на новата продукция, която FOX започва да излъчва на 6 юни – „Изгнаник“ (Outcast). 

Опа, ето и предложение за ТВ!

Сериалът „Изгнаник“ е създаден от продуцента на „Живите мъртви“ Робърт Къркман и разказва историята на младия Кайл Барнс, който е преследван от демони. Когато животът му става непоносим, той тръгва да търси спасение и отговори на измъчващите го въпроси. При пътешествието към неизвестното той попада на момченце, също обладано от нечисти сили и прави ужасяващо откритие, което може да промени не само неговата съдба, но и света завинаги. Очаква се сериалът да завладее милиони зрители по цял свят, а глобалната телевизионна премиера да обхване над 125 държави едновременно.

Концертът:

Стефан Хаджиев


Венета Нейнска


Явор Добрев

Финалният "Концерт на възглавници" за сезона ще представи една изцяло класическа програма. В него ще прозвучат части от три произведения, написани за рядко срещания камерен ансамбъл от кларинет, виолончело и пиано. Тази вдъхновяваща музика ще изпълнят трима музиканти, които правят своя дебют като трио. Явор Добрев, Стефан Хаджиев и Венета Нейнска – всеки от тях има завиден сценичен опит и многократно е доказал своя талант да омагьосва публиката със звуци. Бетовен, Брух и Брамс са тримата германци и прочути творци, чиято прелестна музика ще бъде представена на 29 май 2016г. от 11:00ч. в Съюза на архитектите в България на ул. “Кракра” №11.

 

 

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?