Следва

Скандално секси в червено. Бела Хадид!

Ах, тази ТЕНИСКА пак!!!

Интересно е пътешествието на тениската на любимата банда от просто рекламен мърч в подкрепа до обособяване по групички на true или не дотолкова true фенове, та чак до върховете на модния бизнес...

All fashion преди 7 години

Интересно е пътешествието на тениската на любимата банда от просто рекламен мърч в подкрепа до обособяване по групички на true или не дотолкова true фенове, та чак до върховете на модния бизнес. Манията по нея се тръгва от преклонението пред рок-идолите, носена основно в ъндърграунд средите, обилно напоявана и късана в грубите мош-питове. През последните години, може би защото част от това поколение, вече работи в тези среди и помни тийн концертите, тя, Тениската запълва съществена ниша в предлаганото облекло. В ерата на Apple, тя е не само есенциална част от гардероба, но и се превръща в луксозна дизайнерска стока.
Някога е трябвало да избираш между мърча на Ramones или Misfits. Днес обаче гордо носиш хендмейд ситопечатана тениска на локална хард-кор банда, чиято мелодия издайнически напомня за себе си веднага щом освободиш вакума между ушите ти и слушалките на телефона.
Или пък грънж! Ама от скъпия. Докато пласирането на арт-тениски запълва необходима ниша в местното производство и сцена, големите имена в бизнеса не си губят времето. Алтернативната култура е магнит за YSL, добре познати със своя heroin-chic. Големите скейт марки като Vans и Supreme утвърждават тренда, нека посочим пример – когато Supreme пускат Morrisey на тишърт, се разграбва за минути, препродавайки се в eBay на цени, надхвърлящи $300. За справка – от Supreme го пускат за скромните $44.

 

На челно място в селебрити войнството се нарежда Джъстин Бийбър, който гордо включва в аутфитите за турнето тениски на Мерилин Менсън и Металика, съчетани с девствено бели кецове Adidas Ultra Boosts, косата на расти и скъсани дънки. Nirvana също ги мернахме, а след това разбрахме, че е получил лично негов дизайн с Тупак за $1,500 Tupac, ексклузивно направен за него от Джери Лоренцо. Не, не сочим Бийбър като пример за подражание, особено в съчетание с останалите избрани дрехи. Факт е обаче, че аудиторията му сляпо копира всяка негова стъпка, а той такава има в изобилие! Пък дано си пуснат и Металика!

Rolling Stones и Motorhead са абсолютна класика, а Риана също е сред заклетите фенове, редом до Кание Уест, A$AP Rocky, Кендъл Дженър, Кара Делевин, Кейт Мос, която със сигурност е една от пионерките, ако не и тренд-сетър. Viva rock’n’roll, baby!

Лейди Гага

Хилъри Дъф

A$AP Rocky

Риана

Джесика Симпсън

Кейт Мос

Кара Делевин

Кендъл Дженър

 

More All fashion