Следва

TLC: Моментът, в който ...

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ дипломира Випуск 2016

Днес 20 май 2016 г., в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов“ се състоя тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 2016...

People of art преди 7 години

Днес 20 май 2016 г., в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов“ се състоя тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 2016.
Тази година събитието бе посветено на 140 години от рождението на големия български актьор и педагог Кръстьо Сарафов.



91 бакалаври и магистри от факултет „Сценични изкуства“ и 32 от факултет „Екранни изкуства“ преминаха по червения килим на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.
По традиция преди връчването на дипломите Академията присъжда наградите „НАЙ – НАЙ – НАЙ“ на талантливите си абсолвенти.



Призът е първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите, ето защо НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ всяка година поверява честта по връчването на емблематични в културния и академичен живот на страната личности.
В дванайстото издание на наградите номинираните се оказаха общо 35. Отличията – статуетка и грамота, бяха връчени в десет категории. Божана Мановска (клас проф. Стефан Данаилов) и Беатрис Благоева (клас проф. Снежина Танковска) получиха приза „Актриса за драматичен театър“ от Борис Луканов – носител на наградата „Аскеер`16“ За цялостен принос към театралното изкуство и Юлиян Петров – носител на „НАЙ – НАЙ – НАЙ 2015“. Боян Арсов (клас проф. Снежина Танковска) и Севар Иванов (клас проф. Стефан Данаилов) получиха наградата „Актьор за драматичен театър“ от Илка Зафирова – многогодишна носителка на наградата „Аскеер“ и носител на „Икар`16“ За изключителен творчески принос към българския театър и Ина Добрева – носител на „Икар`14“ За поддържаща женска роля. Моника Каранедева и Ясен Попов получиха „Актриса – театър на движението“ и „Актьор – театър на движението“ от проф. Пламен Марков и миналогодишния носител на наградата в същата категория Валери Кирилов. Велислава Димова (магистърски клас доц. Веселин Ранков) получи „Актриса – актьорско майсторство за театър и кино“ от един от основателите на продуцентска къща „АГИТПРОП г-жа Мартичка Божилова. Ивайло Докторов (клас доц. Марина Райчинова) получи своя приз „Дизайнер за сценични и екранни изкуства“ лично от програмния директор на „Американска фондация за България“ г-н Алексей Христов, а директорът на НДК – г-н Мирослав Боршош връчи отличието „Режисьор за драматичен театър“ на Стефан Прохоров (клас проф. Снежина Танковска).



Проф. д-р Станислав Семерджиев и зам. кмета на СО д-р Тодор Чобанов връчиха наградите на отличниците от Випуск 2016.
Випуск 2016 получи своите дипломи от декана на факултет „Екранни изкуства“ – доц. Любомир Христов и от ръководителите на завършващите класове – проф. Стефан Данаилов, проф. Снежина Танковска, доц. Александра Хонг.



Поради участие в международния студентски фестивал „METAFORMS“ в Полша, проф. Жени Пашова и доц. Петър Пашов ще връчат дипломите и наградите „НАЙ – НАЙ – НАЙ“ в категории „Актриса за куклен театър“, „Актьор за куклен театър“ и „Режисьор за куклен театър“ на своите възпитаници след завръщането им в България, на 3 юни в Учебен куклен театър.
Попътен вятър Випуск 2016 и на добър час!



 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра