Следва

Рулца от печен патладжан с моцарела

Love to quote... Говорят астралните близнаци: Чарли Чаплин

Вече трета седмица си говорим за езотерика и за астралните близнаци. Когато Меги сподели за словесните карфици на нейния астрален близнак - Фреди Меркюри, а Марта ни хвърли в дълбокото с мисли на Милан Кундера, днес е ден за хумор, но от разтърсващия...

Celebrities преди 7 години

Вече трета седмица си говорим за езотерика и за астралните близнаци. Ако първо Меги сподели за словесните карфици на нейния астрален близнак - Фреди Меркюри, а Марта ни хвърли в дълбокото с мисли на Милан Кундера, то днес е ден за хумор, но от разтърсващия...

Родена съм на 16 април и познайте кой още споделя рождения ми ден - самият Чарли Чаплин. Е, не съм сигурна, че вярвам напълно в сходните вибрации и другите общи черти, но пък винаги ми е било готино, че поне на теория имам нещо общо с Чаплин.
Сър Чарлз Спенсър Чаплин е роден на 16 април 1889 г. в Лондон, но прекарва по-голямата част от живота си в САЩ. Актьор, сценарист, композитор и режисьор, майстор на кинематографията, Чаплин е познат с техниките си от пантонимата и буфонадата, но от 1920 година в творчеството му се забелязват все повече и повече теми на социална тематика, практика, която не е била особено популярна в началния период на късометражното кино.
Носител е на цели три награди "Оскар", две от тях са почетни (1929 г. и 1972 г.), като за втората получава следната формулировка: "за безценния си принос, че през този век киното започва да се превръща в изкуство".

А ето ги и моите любими цитати...


"За да се смееш искрено, трябва да можеш да вземеш болката си и да поиграеш с нея."


"Провалът е важен. Изисква се кураж, за да се направиш на глупак."


"Една жена може да направи милионер всеки мъж милиардер."


"Моята болка може да бъде причината за нечий смях, но не искам никога моят смях да бъде причина за нечия болка."

"За да направя комедия, са ми нужни само парк, полицай и красиво момиче."

"Сам по себе си човекът е гений, но в масата той се превръща в безмозъчно чудовище, в брутален идиот, който е готов да отиде навсякъде, където му кажат."

"Огледалото е най-добрият ми приятел, защото когато аз плача, то никога не се смее."

"Откъде идват идеите? Само от упоритите търсения, граничещи с лудост. За това човек трябва да притежава способността да страда и да не губи ентусиазма си по време на тези дълги периоди."

"За разлика от Фройд, аз не вярвам, че сексът е определящ фактор в комплекса от поведения на човека. Струва ми се, че студът, гладът и позорната бедност много по-дълбоко определят неговата психология."

"Твоето голо тяло трябва да принадлежи на този, който се влюби в оголената ти душа."

"Животът е трагедия, когато го погледнеш в близък план и комедия, когато гледаш към него отдалеч."

"Аз вярвам, че могъществото на смеха и сълзите е способно да се превърне в противоотрова на омразата и страха."

"Само необичаните мразят."

More from View Sofia

От Архива: Дария Жукова - малкото богато момиче

Celebrities преди 4 години

Ако сметнем, че Роман Абрамович (бившият мъж) и Ставрос Ниархос (настоящият) са също толкова актуални и желани, колкото JFK и Онасис навремето, не е ли Даша Жукова една съвременна Джаки О.? Май така излиза. Не е била Първа дама, но не пречи да я разглеждаме почти като такава от март 2009-та насам. Историята на Малкото богато момиче, актуална, макар и от Архива ни /актуална дата на публикуване в View Sofia - 10.03.2009 г./:

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 20 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.