Следва

Men’s Exhibit: Библията на помадите

Мини-тренд: Размазан грим в 8 похвата

Лятото безкомпромисно избутва всички фондьотени с тежка консистенция в забвение...

Beauty News преди 7 години

Не това е нещото, което би се приело с отворени обятия от повечето дами. Всъщност е препоръчително да не се случва, нали? Реално обаче има как да обърнем минуса в предимство съвсем съзнателно. Лятото безкомпромисно избутва всички фондьотени с тежка консистенция в забвение, за да ни научи на 8 похвата, с които да продължим необезпокоявани от допълнителното пудрене и поправяне:

Петното:

Елементарен трик, познат още от бабино време. Леко потупваме с пръсти червеното червило и разнасяме по страните и устните. Центрираме по-тъмно наслояване в средата на устните и грабваме коженото яке!

Глос за клепачи:

Видяхме от Marc by Marc Jacobs и много ни хареса. А то се оказа просто... крем за лице. Полученият блясък е различен от останалата част на лицето, очите са по-свежи и дори да се изпотите пак ще изглежда натурално и ненатрапчиво. Свежо – със сигурност! Слага се съвсем мъничко в центъра и леко се разнася.

Новият бронзант:

Измести ружа. Така е, защото е доста по-комплеметиращ цялостния тен на лицето. Носи се под скулите и добавя здравословен загар от типа – бях на почивка и наистина си починах.

Очна линия:

Да, бе! При мисълта за размазана очна линия обикновено правим асоциация с разтечен от душа грим и микро-инфарктът, който ни докара погледът в огледалото. Само че Марк Джейкъбс не смята така – линията е на долния клепач, внимателно размазана. Стига да не прекалим и имаме огледалце в чантата (за по-късно). Можем да си го причиним с kohl молив, който често се продава с още един накрайник за „смъджване“.

Автоматичен молив:

Лесен е и обича да се размазва. Може би ще сложим малко повече пудра преди него?

Блясък, блясък:

Постига се с вазелин и се слага наистина пестеливо по скулите и горната част на клепача.

Опушеното око:

Този сезон доминира синьото и всичките му красиви нюанси. А най-лесно по естествен начин се прелива/размазва на парти – от тези, летните, с много танци. Тъмно в основата на миглите и светло в тази на веждите – бързо, лесно и безболезнено.

Целуната от слънцето:

Забрави си червилото в колата на слънце? Опс, пигмента все още става, няма страшно. Леко потупваме целия клепач, създавайки илюзия, че се връщаме от слънчева ваканция. Става с оранжеви, нюд и червеникави нюанси.

More Beauty News