Следва

Четиво в четвъртък: "Сиси - самотната императрица" от Алисън Патаки

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Колкото е по-дъждовно навън, толкова повече се увеличава желанието ни да намерим подслон не къде да е, а именно там, където е големият екран...

Movies & TV преди 7 години

Колкото е по-дъждовно навън, толкова повече се увеличава желанието ни да намерим подслон не къде да е, а именно там, където е големият екран. И въпреки че такива желания имаме на практика ежеседмично, без значение колко дъждовни капки ще се изсипят на земята, то тази с нетърпение, и то огромно, очакваме петъчната вечер, за да отбележим края й с някои от премиерните заглавия, очакващи ни тогава. 

А те, по-забавни, по-приказни и по-драматични от всякога и събрали невероятен актьорски състав, просто призовават за малко внимание. Ще го отдадем - подобаващо, с компания и големи усмивки, разбира се, в салона!

Аction!

"Алиса в Огледалния свят" ("Alice Through the Looking Glass")

Актьорите: Линдзи Дънкън, Ан Хатауей, Ед Спилърс, Рис Айфънс, Саша Барън Коен, Хелена Бонъм Картър, Джони Деп, Мия Вашиковска, Джоана Бобин

Режисьорът: Джеймс Бобин

Сюжетът: След огромния успех на „АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА“ през 2010, щурите герои на Луис Карол се завръщат за следващото приключение на Алиса, Лудият шапкар, Белият заек, Чеширският котарак, всезнаещата гъсеница Абсолем, Червената и Бялата кралици и... Времето – получовек, получасовник.

Годините след приключенията си в Страната на чудесата Алиса (Миа Вашиковска) прекарва по море, следвайки примера на баща си. Завръщайки се в Лондон, тя намира магическо огледало и се завръща във фантастичния свят на своите приятели Белият заек (Майкъл Шийн), Абсолем (Алън Рикман), Чеширският котарак (Стивън Фрай) и Лудият шапкар (Джони Деп), който не е на себе си. Шапкарят е загубил своето Величие и Бялата кралица Мирана (Ан Хатауей) изпраща Алиса в търсене на Хроносферата, метален глобус в палата на Великия часовник, който контролира времето. Връщайки се назад във времето, Алиса се натъква на приятели и врагове в различни етапи от живота им и се впуска в опасна надпревара с времето, за да спаси Шапкарят. Ще видим отново Хелена Бонъм Картър в ролята на Червената кралица. Саша Барън Коен влиза в ролята на Времето, а Рис Иванс ще изиграе далеч по-консервативния баща на Шапкарят – Заник Хайтоп.

Премиерата: 27 май (България)

"Пулсът на парите" ("Money Monster")

Актьорите: Кайтриона Балфе, Доминик Уест, Джак О'Конъл, Джанкарло Еспозито, Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Дари Инголфсон

Режисьорът: Джоди Фостър

Сюжетът: ''Пулсът на парите'' e напрегнат трилър за света на крупните финансовите операции, чието действие се развива в реално време.

Звездите Джордж Клуни и Джулия Робъртс са в ролите на ТВ водещ на финансово предаване Лий Гейтс и неговият продуцент Пати, които са поставени в екстремна ситуация, когато разярен инвеститор нахлува и превзема студиото, заплашвайки да го взриви, понеже е загубил всичките си спестявания (Джак О‘Конъл).

По време на напрегнатия сблъсък, излъчван на живо по телевизията , притиснатите от ограниченото време Лий и Пати трябва трескаво да действат, за да разкрият мистерията, залегнала в основата на конспирацията на динамичните световни финансови пазари.

Премиерата: 27 май (България)

"Жената на моя живот" ("The Woman of my Life")

Актьорите: Николай Додов, Блаже Димитров, Силвия Петкова, Михаил Билалов, Николай Ишков, Виолета Марковска, Соран Ебрахим, Селим Акгюл, Кристина Николова, Йълмаз Йълчън

Режисьорът: Антоний Дончев

Сюжетът: Шестгодишният Азад (кюрд от Ирак) е сгоден за Виан, но войната ги разделя. 13 години по-късно, на път към Европа, той я среща и се влюбва в нея, без да я разпознае. Виан обаче мисли, че Азад е замесен в убийството на баща й и не се разкрива пред него, обсебена от желанието за отмъщение. Азад рискува всичко, за да спечели сърцето й отново.

Премиерата: 27 май (България)

"Любезните пичове" ("The Nice Guys")

Актьорите: Райън Гослинг, Ивон Зима, Бо Нап, Йайа ДаКоста, Тай Симпкинс, Кийт Дейвид, Ким Бейсингър, Мат Боумър, Ръсел Кроу, Лекси Джонсън

Режисьорът: Шейн Блек

Сюжетът: Действието във филма се развива през 70-те години в Лос Анджелис, където не дотам успешният частен детектив Холанд Марч (Гослинг) и охранителят Джаксън Хийли (Кроу) трябва да работят заедно за разрешаването на случай с изчезнало момиче и смъртта на порно звезда, които на пръв поглед нямат никаква връзка. По време на разследването си, обаче, те разкриват шокираща конспирация, която достига до най-високите кръгове на властта.

„Любезните пичове” е изпълнен с високо напрежение, неочаквани обрати, комични ситуации и много настроение, които обещават невероятно преживяване на зрителите в българските киносалони.

Премиерата: 27 май (България)

More Movies & TV