Следва

Street style вдъхновения: Аз ще бъда с чудна рокля...

Men’s Exhibit – 10 нови бранда само за мъжете!

Днес мъжкото облекло се развива повече от всякога. Все повече са представителите на силния пол, които държат на външния си вид – достатъчна ни е една кратка виртуална разходка в...

All fashion преди 7 години

Днес мъжкото облекло се развива повече от всякога. Все повече са представителите на силния пол, които държат на външния си вид – достатъчна ни е една кратка виртуална разходка в Instagram. И съответно – все по-трудно става да се отлъчиш от стадото със собствен стил. За щастие, много млади лейбъли са се заели да поправят грешката, независимо дали искате просто да подобрите офис-облеклото или пък се целите към професионалният стрийт-стайл, ето още 10 бранда, които препоръчваме да държите под око:

David Hart

Точно като Ралф Лорен, Дейвид стартира бизнеса си с вратовръзки. Днес брандът му има прет-а-порте линия, включваща костюми, якета, плетиво, спортни дрехи. И въпреки че кройките за съвременни, те носят духа на джас-сцената от 50-те.

Casely Haуford

Лондонски бранд, лежерно смесващ умелото шиене и пънк-рока. Може би защото зад него стоят баща и син и това внася вкуса на две поколения. Те държат на умело ушитите дрехи и на бунтарския характер, която една дреха може да притежава.

Baldwin

Базирани в Канзас, те наблягат на денима и американския дух. Основателят Мат Болдуин, постепенно променя марката към по-ърбън, по-хипстърски модели. Логично, при тях намираме бомбъри, памучни блейзъри, деним ризи, вълнени панталони и меки тениски в изобилие.

Second /Layer

Идват от Града на ангелите, по-точно – Венис и черпят вдъхновение от деконструктурираните модели на Ямамото, Кавакубо и Марджиела. Трима са момците зад бранда – Антъни Франко, Джошуа и Джейкъб Уилис и обожават минимализма, но пък оставят ясно доловимо влиянието от скейт и чикано културата.

Vetements

Креативният директор на Balenciaga стартира собствения си лейбъл през 2014, точно 2 години преди постъпването си в голямата модна къща. Стийт-иконите буквално разграбват нещата му, редакторите не спират да хвалят освободената му естетика, а именно анцузи, суичъри и всякакви бейсик неща. Демна Гвасалия нарочно деформира силуета, оставяйки тялото на намери къде му е удобно в макси размера.

Thaddeus O’Neil

Леко шантавата смесица между бохемско, хобо и сърф културата хармонично се слива в естетиката на бранда. Роденият в Лонг Айлънд дизайнер започва всичко с парчета плат, които си намира на сърф-триповете. Стартирайки марката, логично той набляга на плажния дух – от пуловерите до панталоните.

The Gigi

Основано от братята италианци Пиерлуиджи и Марио Больоли след напускането на едноименният им бранд „Больоли“. За сметка на това новият им е успешен и смесва италианският финес със съвременния градски живот. Използват специални техники за боядисване на платовете от които правят якета, ризи и панталони в специфични мастилени нюанси.

Gosha Rubchinskiy

Представете си класическо американско скейт облекло плюс стила на съветската перестройка от 80-те. Този меланж определя силуетите на едноименния бранд на родения в Русия Гоша Рубчинский. Намираме суичъри и тениски с принтирани фрази на кирилица, увиснали 90-тарски дънки и пънк-рок акценти като милитъри якета и тиранти.

Craig Green

Още с първата си поява на Лондонските колекции през 2013г. британецът доказа, че не го е страх да предизвиква статуквото. Облеклото му е вдъхновено от бойните изкуства, свободните им силуети и широтата в силуета. Само за градски самураи!

Abasi Rosborough

Абдул Абаси и Грег Росбуру са имената за марката, стартирала през 2013 г. с мисия да преобрази мъжкия костюм. Тънки силуети, ревери, плетени детайли са само част от естетиката им. Впоследствие пускат и спортна линия, където добре ушитото+модерното се срещат в анцузите и анатомично прилягащите им силуети.

More All fashion