Следва

Косата, прежалимата! Актрисите хамелеон и техните драстични раздели с косите

Men’s Exhibit: Библията на помадите

Стилизирането на косата би трябвало да бъде лесно и, разбира се, всичко започва от правилния продукт. Първо, помислете какво точно искате да постигнете като...

Hair преди 7 години

Стилизирането на косата би трябвало да бъде лесно и, разбира се, всичко започва от правилния продукт. Първо, помислете какво точно искате да постигнете като имате предвид следните фактори – колко здраво трябва да се държи, колко да блести, каква е дължината на косата ви, колко обем искате. Потърсете в интернет информация за продуктите, посъветвайте се с фризьора и приятелите. И не забравяйте, че всяка помада се нанася от корените на косата.

Помада

Много продукти използват определението „помада“ като по този начин се опитват да се вкарат в графата стилизанти за коса. Всъщност помадата е средно до силно задържащо средство и придава блясък, когато е сложена върху влажна коса. Идеална е за къси и средни дължини.

Сух шампоан

Не е добре да миете косата абсолютно всеки ден, защото ще се изсуши и ще премахне естествените ѝ масла, които я поддържат здрава. През ден или два е нормално, а ако желаете можете да я плакнете всеки ден под душа. Ако е много мазна използвайте сух шампоан – той абсорбира излишната мазнина от корените. Придава и разрошен завършек на средните дължини, а на дългите – обем.

Вакса


Нанася се на суха коса, най-добре се сработва с къси дължини, въпреки че стои добре и на Средбу. Държи умерено здраво и дава малко блясък, в зависимост от самия продукт.

Гел

Не си взимайте дръгстор продукт освен ако не искате буквално да я цементирате. Има много по-леки текстури, които са щадящи за косъма и все пак държат здраво прическата. Гелът добавя блясък, когато е нанесен върху подсушена с кърпа коса.

Крем

Много добро решение за средни и дълги прически. Държи леко и придава блясък и е най-добре да се нанася след къпане и подсушена с кърпа коса. При дълги дължини помага косата да застане на едно място без да е като залепена, а при средните – да изглеждат по-здрави и обемни без да стои сякаш сте изпълзял току-що изпод завивките. Ако искате да захване повече, използвайте сешоар – ще втвърди леко продукта и косата е повече под контрол.

Файбър

Държи много здраво и има матов финиш. Слага се само на чиста и суха коса. Идеално за текстурирани и много рошави прически с къса и средна дължина.

Лак за коса

Реално този продукт е за мъже със средна към дълга коса. Държи средно до силно здраво и се слага само върху суха коса. Ако използвате паста или крем като първи продукт, тогава първо оформете косата със сешоар. След това пръснете с лака непокорните стърчащи косми. Ако желаете повторете с още един слой лак за пълен контрол над косата.

Паста

Това може би е най-гъвкавият стилизант – ако се сложи на мокра коса държи средно и има матов финиш, а при суха е най-добър в рошавите текстурирани прически. Използвайте сешоар за по-здрав резултат.

Клей

Много прилича на файбъра – матов финиш и средно здраво задържане. Слага се на чиста и суха коса и позволява промени в прическата.

Солен спрей

Това е най-лесният стилизант – пръска се на влажна или суха коса като наблягате на корените. Подходящ за всички дължини и подобно на сухия шампоан абсорбира мазнината на косата, но добавя малко блясък. Идеален за безгрижна рошава прическа. Използвайте дифузер, за да подсилите ефекта.

Тайното оръжие

Този продукт е отчасти вакса, отчасти сух шампоан и се слава право на разрошената от възглавниците коса. Има зърнеста текстура, подобна на пясък и държи доста добре къси до средни дължини. Има много подобни на този 2 в 1, 3 в 1, които едновременно да стилизират и прикрият излишния себум.

More Hair