Следва

Шуменско пиво търси визуална интерпретация на духа на 60-те и 70-те години по време на One Design Week

Бръм-бръм, ама друг път! Първите превозни средства на две гуми са тук

null

All About Life преди 7 години

Знаете ли как е изглеждало първото колело?! Голямо, тромаво и почти изцяло от дърво. През 1791 г. Граф Дьо Сиврак прави във Франция дървено возило с две колелета, което нарича “селярифер” (Célérifère). С нея можеш да се придвижваш, като седиш отгоре и се отблъскваш от земята с крака.



Първият му прототип се приписва на Леонардо Да Винчи, но чак няколко века по-късно, средата на 19-ти век,  двама французи - Пиер Мишо и Пиер Лалман, представят нов дизайн на колелото, онова, което всички си спомняме от стари фотографии, с доста по-голямо предно колело. И не спираме да се чудим как хората са го карали.


Синът на Мишо̀ на велосипед, 1868 година

През същия век Барон Карл Фридрих Кристиан Людвиг Фрайхер Драйс фон Зауерброн, наричан Карл Драйс, при това малко по-рано измисля първата тротинетка. И тя е дървена, на две колела, както я знаем и до днес. Кръщава я „машина за бързо ходене“. И както знаем колко са ходили хората пеша по онова време, разбираме го напълно.


През 1818 г. в Париж барон Карл Драйс демонстрира първообраза на велосипеда. Или както ние го познаваме и до днес - тротинетката. 

 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.