Следва

Розов разкош

Животът след 45: Ясмин Гаури, топмоделът, който продължава да е топ

Има и модели, които макар и да взривиха подиумите на 90-те, продължиха живота си далеч от Червения килим...

All fashion преди 7 години

Заговорим ли за супермодели, винаги визираме тези, които са се развивали единствено и само в рамките на индустрията: Синди, Кристи, Наоми, Кейт, Линда – всички те са емблеми на 90-те, създателки на бляскава ера. И те все още са тези лица, които наблюдаваме в света на модата и никога не пропускаме да се насладим на изявите им.

Но има и модели, които макар и да взривиха подиумите на 90-те, продължиха живота си далеч от червения килим.
Това направи и Ясмин Гаури – нереално красивата канадка от Квебек, която има пакистански корени.
Асмин е една от най-забележителните звезди от подиума на 90-те. Екзотичният й външен вид и амазонската й физика плениха цял свят и тя се превърна в сензация. Но красотата й направи много повече от това да я „приземи” на терена на Chanel или Vogue. Появата й в края на 80-те развенча идеалите за красота, които до момента бяха „руса коса и сини очи” и ни представи по-различен, по-специален образец.

Откриват този диамант в света на модата в McDonalds, където тя е служител на месеца.
Баща й презира идеята, че дъщеря му може да тръгне по стъпките на други красавици и се опитва да възпрепятства кариерата й на модел. Но тя продължава да опитва. Първоначално не успява да впечатли никого на кастингите в Канада, най-вероятно заради корените си. Но все пак Ясмин намира поприще в чужбина, па подиумите в Ню Йорк, Милано и Париж, преди да постигне своя триумф на родна земя, като категорично променя модата завинаги. Никой не предполага, че точно тя ще стане ангел на Victoria’s Secret.

Като първата екзотична жена в света на модата, Гаури разкъсва всички окови и ограничения и проправя път на модели с красота като нейната, които ще я последват с уверена крачка.
Тя е известна със специфичната си походка на подиума, по която все още мнозина се прехласват, а други се опитват да й подражават. Но нейната „модна империя“ не се базира само на съвършената й походка. Ясмин е заснета от велики фотографи, като Стивън Мейзъл, Артур Елгърт, Уолтър Чин и Патрик Демаршелие, които наричат Ясмин своя любима муза.

Тялото на красавицата все още е идеал и обект на възхищение, независимо че в момента в модата настъпи прекрасният етап, в който по подиумите се вихрят модели, които нямат еднакви форми, и всяка е красива по своя индивидуален, уникален начин. Гаури е оставила трайния си отпечатък, който не може да бъде заличен и до ден днешен. Макар и напуснала света на модата, тя все още е на върха.

Влиянието на Ясмин се усеща до ден днешен, макар и тя да се оттегля от модната сцена през 1997 г.
Тя е първият модел с черти от Южна Азия, който стъпва на подиума. По този начин се превръща в пионер на нова генерация момичета от различни култури, които успяват в индустрията.

След „пенсионирането“ си Гаури се отдава на това да бъде майка и филантроп.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.