Следва

Розов разкош

Животът след 45: Ясмин Гаури, топмоделът, който продължава да е топ

Има и модели, които макар и да взривиха подиумите на 90-те, продължиха живота си далеч от Червения килим...

All fashion преди 7 години

Заговорим ли за супермодели, винаги визираме тези, които са се развивали единствено и само в рамките на индустрията: Синди, Кристи, Наоми, Кейт, Линда – всички те са емблеми на 90-те, създателки на бляскава ера. И те все още са тези лица, които наблюдаваме в света на модата и никога не пропускаме да се насладим на изявите им.

Но има и модели, които макар и да взривиха подиумите на 90-те, продължиха живота си далеч от червения килим.
Това направи и Ясмин Гаури – нереално красивата канадка от Квебек, която има пакистански корени.
Асмин е една от най-забележителните звезди от подиума на 90-те. Екзотичният й външен вид и амазонската й физика плениха цял свят и тя се превърна в сензация. Но красотата й направи много повече от това да я „приземи” на терена на Chanel или Vogue. Появата й в края на 80-те развенча идеалите за красота, които до момента бяха „руса коса и сини очи” и ни представи по-различен, по-специален образец.

Откриват този диамант в света на модата в McDonalds, където тя е служител на месеца.
Баща й презира идеята, че дъщеря му може да тръгне по стъпките на други красавици и се опитва да възпрепятства кариерата й на модел. Но тя продължава да опитва. Първоначално не успява да впечатли никого на кастингите в Канада, най-вероятно заради корените си. Но все пак Ясмин намира поприще в чужбина, па подиумите в Ню Йорк, Милано и Париж, преди да постигне своя триумф на родна земя, като категорично променя модата завинаги. Никой не предполага, че точно тя ще стане ангел на Victoria’s Secret.

Като първата екзотична жена в света на модата, Гаури разкъсва всички окови и ограничения и проправя път на модели с красота като нейната, които ще я последват с уверена крачка.
Тя е известна със специфичната си походка на подиума, по която все още мнозина се прехласват, а други се опитват да й подражават. Но нейната „модна империя“ не се базира само на съвършената й походка. Ясмин е заснета от велики фотографи, като Стивън Мейзъл, Артур Елгърт, Уолтър Чин и Патрик Демаршелие, които наричат Ясмин своя любима муза.

Тялото на красавицата все още е идеал и обект на възхищение, независимо че в момента в модата настъпи прекрасният етап, в който по подиумите се вихрят модели, които нямат еднакви форми, и всяка е красива по своя индивидуален, уникален начин. Гаури е оставила трайния си отпечатък, който не може да бъде заличен и до ден днешен. Макар и напуснала света на модата, тя все още е на върха.

Влиянието на Ясмин се усеща до ден днешен, макар и тя да се оттегля от модната сцена през 1997 г.
Тя е първият модел с черти от Южна Азия, който стъпва на подиума. По този начин се превръща в пионер на нова генерация момичета от различни култури, които успяват в индустрията.

След „пенсионирането“ си Гаури се отдава на това да бъде майка и филантроп.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.