Следва

Ударна доза витамин C с вкус на череша

Бижутата като изкуство или историята на едно божествено сливане

Висш художествен пилотаж въру китките, шиите и телата ни...

All About Life преди 7 години

Художествените творби са плод на нечие вдъхновение, на нечий талант, на нечия душа. Тръгвайки оттам, тази огромна, дозирана сякаш за богове енергия тръгва към нас, трансформирайки се в нови прочити и нови вкусове, аромати и видения от красота, докато стигне до нас. И ни прегърне. Защото изкуството, красотата и таланта нямат еквивалент в способността си да правят живота ПРЕКРАСЕН!

Анонс като този има една отправна точка, която преди време божествено ни вдъхнови - това са FREYWILLE, които от цели 65 години правят изящни ювелирни произведения. Бижута, заредени с уникална индивидуалност до последната съвършена извивка, плод на вдъхновението от велики творби на изкуството, изпълнено на практика в една среда на съвършенство и перфекционизъм с адрес на съзиданието Австрия. 

Едно божествено сливане, което започва така... 









Стартът е даден с направата на декоративни вещи за дома - кани, подноси, кутии, огледалца. Керамични и изрисувани на ръка, с народни мотиви, плетеници, шевици, цветя. Изящни и красиви до най-малкия детайл. Петдесетте и шейсетте години на миналия век, следвоенно време, пазещо още малко от блясъка на епохата, безвъзвратно отишла си, но оставла сед себе си трудността да бъде преживяна без болка. Време на пудриери, малки флакончета с парфюм в изящни бродирани и обсипани с мъниста дамски чанти за богини. 





По повод 65 години от създаването на бранда, първите ювелирни произведения обиколиха Европа, за да може ние, почитателите им да ги видим, да се докоснем до тях и да се влюбим още веднъж. Пътуващата експозиция посети и България през изминалия месец. И кадрите, които уловихме са автентичната история на една марка, която повече от половин век създава удивителни бижута, изработени на ръка от творци в сърцето на Виена, където се намира и централата на FREYWILLE. 
65 години история изглеждат така! Намираме ги за прекрасни!





През 70-те към художничката Михаела Фрай, чието дело са тези изящни керамични изделия, се присъединява Фридрих Виле и компанията, която всички днес познаваме като FREYWILLE става факт. А посоката, в която поема Фрайвиле е изящното ювелирно изкуство. Или накартко казано бижутата. Ръчно изрисуваният стил е факт и до днес. Вдъхновението за създаването на невъзможните за необикване бижута са велики художници и течения в изкуството, от Древен Египет до съвременни творци. 










Магазин FREYWILLE се намира :
Paradise Center
Партер



 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.