Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 6 до 12 юни

Ърбан пауза. И нека битката за графити започне... сега!

Grts, Weni spk.54, Punto, Кems.Kemsa, Skeng, KOMES 1, Resto и ESTEL ще покажат на какво са способни с флаконите по стените на „FiveHigh Indoor Skate Park“

Events преди 7 години

28 страхотни скици се бориха да станат част от 8-те финалиста за откриващото събитие на Sprite Graffiti Academy 2016 City is thirsty, което ще се проведе утре,събота, 04 юни, от 11:00 ч., в залите на първия закрит скейт парк FiveHigh Indoor Skate Park (ул. Владайска река 4, Culture Lab.) Grts, Weni spk.54, Punto, Кems.Kemsa, Skeng, KOMES 1, Resto и ESTEL впечатлиха най-силно журито и си извоюваха правото да покажат на какво са способни с флаконите.

За първа година член на журито е и представител на медия. Марта Цанчева от сайта за urban култура View Sofia се присъедини към TASK / FAS&LOV, KOSTUR/0511/OSMC и един от основателите на FiveHigh Indoor Skate Park – Румен Герасимов, които имаха нелеката задача да изберат 8-те най-силни скици за събитието. Една от изненадите за тази събота ще бъде и участието на графити артиста MOUSE – въпреки различните гледни точки на всеки един член на журито, кандидатурата на MOUSE обедини цялото жури около идеята MOUSE да бъде поканен да рисува с демонстраторите.


Освен графити битката на осемте финалиста, гостите на Sprite Graffiti Academy 2016 City is thirsty ще станат свидетели на жестоки демонстрации, скейт пърфoрманси, ще имат възможност да се включат в workshop-ите и да се забавляват цял ден с траковете на DJ Akasha.


За Sprite Graffiti Academy:
През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?