Следва

11-те мита, които обещаваха да ни направят по-слаби

Големите любовни истории: Sex, Drugs & Rock&Roll... Елвис Пресли!

Той можеше да си позволи лукса да има отношения с едни от най-красивите жени. А те, можеха да си позволят за го обожават...

Celebrities преди 7 години

Нужен ли е повод човек да се сети за Елвис Пресли? Едва ли. За музиката, за живота и за любовните му трепети, съпътстващи всяка негова нота, за страстите и разделите във вълнуващия му живот, който сега, повече от 40 години след смъртта му, все още вълнува целия свят.

Като всеки млад мъж и Елвис не прави изключение и не може да устои на женската красота и на обаянието, което носят дамите от неговото време. Но той, за разлика от много други мъже, може да си позволи лукса да има отношения с едни от най-красивите жени. А те, могат да си позволят за го обожават. И то не незаслужено! Защото и до ден днешен, едва ли има женско сърце, което да не трепне пред таланта, чара, нежния тембър и обаятелния му поглед.

Присила Анн Вагнер



Елвис се жени само веднъж и избраницата му е именно Присила, която ухажва в продължение на почти осем години. 14-годишната хубавица пленява Елвис, когато той е в армията и тъкмо служи в Германия. Зашеметен от любовната тръпка, Пресли започва да се среща с Присила и продължава да поддържа връзка с нея и след завръщането си у дома. Разстоянието не може да ги раздели - тя го посещава често и накрая се мести да живее при него, носейки със себе си строгия ултиматум на родителите си, че ако се настани при любимия, то тя трябва да носи неговата фамилия.
Така и става, макар и приказката да не продължава твърде дълго, защото в живота на Елвис се появява Ан Маргарет. Той става баща и на момиченце - Лиза Мари Пресли. Въпреки това отношенията в брака на двамата са студени.
През 1985-а Присила издава мемоарите си Elvis and Me, където споделя своите предположения, че съпругът й е охладнял към нея, след като тя е станала майка. А тя, търсейки утеха от проваления си брак, се е впуснала в афера с инструктор по карате, на име Майк Стоун.
През 1972-а Елвис и Присила се разделят и година по-късно разводът е факт.
Но това не съсипва Присила - след края тя започва да преследва собствените си амбиции и се развива като актриса и бизнес дама. Но повторно не се омъжва. До ден днешен Присила носи фамилията Пресли с особена гордост.

Ан Маргарет



Тя е онова момиче, което всички ще запомнят от филма Viva Las Vegas. Химията между Елвис и Ан не се „разтваря“, дори след като камерите спират да снимат. Забелязва се, че това между тях е повече от актьорска игра. В Elvis and Me, Присила признава, че Ан Маргарет е жената, от която най-много се е страхувала, докато е била омъжена за Елвис.

Подозирала е, че нещо се случва между тях, но съпругът й я уверявал, че няма абсолютно нищо. Когато Присила разбира, че опасенията й се оказват реалност, в изблик на ярост тя грабва скъпа ваза и я разбива в стената. И макар аферата на Елвис и Маргарет да продължава само няколко седмици - избухва като скандал в пресата, а после светът го забравя, двамата ще помнят тези няколко дни цял живот.

Елвис все пак избира Присила, но той не спира да изпраща букети, оформени като китара всеки път, когато Ан играе в Лас Вегас. Не го притеснява дори фактът, че Маргарет има съпруг. А когато Елвис умира, тя, придружена от законната си половинка, пътува до Мемфис, за да присъства на погребението му.

Натали Ууд

Има спекулации относно това дали Елвис е имал връзка с актрисата, тъй като в средата на 50-те името му се поставя до това на известни жени, просто с рекламна цел. През 1984-а сестрата на Натали – Лана Ууд – публикува книгата Natalie: A Memoir By Her Sister, в която разказва за живота на известната си сестра, която умира внезапно на 43 години. Там е поместен и спомен за Елвис, който Лана описва като „неуспешния романс на Натали“: когато Елвис решава да заведе Натали до Мемфис, за да я запознае с родителите си, тя взима и сестра си със себе си. Двете не се чувстват добре около родителите на певеца и в книгата си Лана описва Гладис Пресли (майката на Елвис) като „властна и доминираща жена“. След завръщането си от пътуването Натали се оплаква на сестра си, че възлюбеният й „може да пее, но май не умее нищо друго“.
Е, явно наистина не са били един за друг.

Анита Ууд

Не се знае много за блондинката, освен, че има награда „Кралица на красотата на Сан Хуанико“. Тя е първата сериозна приятелка на Елвис в очите на медиите. Анита израства в Мемфис и е близка със семейство Пресли, особено с майката на Елвис. Когато Елвис заминава за военната си служба, той моли Анита да го чака. Уви, тогава се запознава с Присила и, връщайки се от Германия, той слага точка на връзката си с Анита, макар и да казва, че се разкъсва между двете. А години по-късно, когато вече и двамата са свързани с оковите на брака - Анита се омъжва за ръгби играча Джони Брюър, Елвис й пише, че желае да се срещне с нея в Лас Вегас, защото много му липсва.

Сибил Шепърд

Още една красива жена, която не крие, че е имала отношения с Краля на рока. Дори напротив, тя разкрива пикантни подробности като тази, че когато си лягала с Елвис, в началото на 70-те, била по-опитна от него и дори го „просветила“ за много сексуални техники. Сега Шепърд е на 63, но все още я питат за отношенията й с Пресли. Тя откровено признава, че не е могла да издържи на зависимостта му от наркотиците, но го описва като „брилянтен и забавен човек с добро сърце“.

Линда Томпсън

Rодена в Мемфис, отново носителка на десетки награди за красота, Линда Томпсън е първата жена, с която Елвис има по-сериозни отношения след раздялата си с Присила. Пресли е първият мъж в живота на Линда. Тя живее с него четири години, след което двамата решават да се разделят. След раздялата си с Елвис, Линда продължава да води интересен живот с известни мъже. Тя се омъжва, а после и развежда с Брус Дженър, както и с продуцента и текстописец Дейвид Фостър, който й помага да направи кариера.

Джинджър Алдън

Tова е последната жена, с която Елвис има отношения, както и последната, която го вижда жив. Учудващо, но тя също е от Мемфис и поразително много прилича на Присила. В интервю през 2002-а за британското списание Essential Elvis Джинджър разказва, че е срещнала Елвис за пръв път, когато била едва на 5 годинки. Следващата им среща се състояла през 1976-а, когато Джинджър е на гости в имението на Пресли, който обаче й отправил поканата, за да се срещне със сестра й – Тери, тогавашната Мис Тенеси. Въпреки това, тъкмо Джинджър прави впечатление на Елвис и само година по-късно той й предлага брак в Грейсланд.
Джинджър има кариера на актриса и модел, но „ролята на живота й“ си остава тази на годеницата на Елвис Пресли, открила безжизненото тяло на суперзвездата на рока.

Барбара Грей

Tова име не говори почти нищо на широката аудитория. Но истината е, че то е на прословутото момиче от снимката, която повече от 50 години носи името The kiss („Целувката“) и никой не знаеше доскоро коя е мистериозната дама, долепила устни до тези на легендата.

Фотографът Алфпед Уъртимър прави фотосесия на Елвис и Барбара през юни 1956-а и кадърът с целувката печели любовта на публиката. В момента той е в музея Smithsonion във Вашингтон. Интересен факт е, че снимките са правени малко преди Елвис да излезе на сцената за концерт в Ричмънд, Вирджиния.
Пред Vanity Fair, толкова години по-късно, Барбара споделя как й е омръзнало да бъде „неизвестното момиче от снимката с Елвис“. Какво е имало между тях, не е съвсем ясно. Блондинката споделя само, че са били много млади, освободени и се държали глупаво. Тя твърдо заявява, че не е имала връзка с Елвис, а само мимолетен флирт, който бързо приключил.

А помниш невероятната любовна история на Едит Пиаф„Non Je ne regrette rien!"

 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.