Следва

Men's exhibit: 20 прически, които си струва да откраднем от него

Men’s Exhibit: Ръцете му, силните! Всичко за мъжкия маникюр

Казват, че любовта на мъжа минавала през стомаха. Казват още, че първото нещо, което почти всички жени забелязват у него са ръцете му...

Nails преди 7 години

Казват, че любовта на мъжа минавала през стомаха. Казват още, че първото нещо, което почти всички жени забелязват у него са ръцете му. А на тях – ноктите. Те освен показател за здравето му, разкриват доста и за качествата му. Занемарените, израстнали мъжки нокти са доста плашещи, както и изядените, издаващи признаци на невроза. А много мъже пък изобщо не са наясно как да полагат грижи за този завършек на пръстите. Често доста от тях ги режат до дъно, деформирайки формата по доста неприятен начин. А всъщност е доста лесно! За тази цел селектирахме няколко бързи стъпки към лесния, бър и добър мъжки маникюр:

Подкъсяване



Най-подходящото време е след баня, когато нокътната плочка е омекнала. Скъсете с нокторезачка като оставите около милиметър до леглото на нокътя. След това оформете с абразивна пила – по-груба и по-едра, стърчащите след рязането краища като следвате естествената форма на нокътя.

Кожички



Не ги режете с ножица или нокторезачка! Не ги дърпайте с нокът и не ги белете! Резултатът често е кървящ и подут пръст. Избутайте ги леко с опакото на пилата или с инструмент за избутване на кожички. Ако желате преди това нанесете омекотител за кожички или някакъв крем за ръце. Ако не – както споменахме, след баня ноктите, съответно и кожичките омекват и са податливи на обработка. Ако държите да ги режете си всемете ножичка за кутикули.

По желание – полиране



Завършете маникюра като почистите под нокътя с острата част на пилата и полирате неравностите от грубата пила. Ако са останали такива, разбира се. Но все пак е добре да имате подръка втора, по-фина пила, просто за всеки случай. С нея можете да дооформите нокътя и ако желаете да полирате цялата му повърхност.

Хидратация



Да, добре е от време на време да слагате крем за ръце, защото кожата на ръцете се изсушава и съответно – загрубява, а оттам и ноктите. Най-добрият случай да се подсетите за това е докато подкъсявате ноктите.

More Nails