Следва

Сметанени облачета с ягоди

Дизайн за вдъхновение: Рим. 1964 г. Вилата на София Лорен

Безценните архиви на списание Life Magazine ни подариха разходка из уникалната вила на София Лорен в Рим– така, както е изглеждала през 1964 г.

All About Life преди 7 години

Безценните архиви на списание Life Magazine ни подариха разходка из уникалната вила на София Лорен в Рим– така, както е изглеждала през 1964 г.

Фотографът Алфред Айзенщат е уловил не само разкоша и красотата на това място, но и пълнокръвния му живот с всички усмивки, съкровени мигове и веселие.





Преди София Лорен да стане легенда, тя е едно обикновено момиче или просто София Лазаро. Запознава се с филмовия продуцент Карло Понти през 1950 г. на конкурс за красота.
Той забелязва София и я привиква пред обектива, за да види как момичето ще стои пред камера.

Операторите се чудят какво да правят с „неправилните“ й черти и големия й нос, укоряват я, че има излишни килограми. В крайна сметка екипът я съветва да оперира носа си и да свали няколко килограма, но София категорично отказва. Последвалото от всичко това е бурна история на двама влюбени (Карло и София), развод, незаконен брак, официално осъждане от Ватикана, такси за двуженство и конкубинат…



Историята на София е изключително вълнуваща и честно казано мястото й за отдих не е по-различно от бурната й същност и начин на живот.

През 1960 г. двамата с Карло решават да закупят и възстановят невероятно красива вила в Марино (на 13 мили от Рим), строена през 16-ти век.

Огромни зелени площи, живи плетове, смокинови дървета, фонтани, акведукт, тенискорт, конюшня, овощна градина, красив басейн… Тази вила е истинско вълшебство, а София и Карло инвестират около два милиона за възстановяването й.

























More All About Life