Следва

Новите колекции: Bottega Veneta Resort 2017

Моята работа в един аутфит – 5 златни правила от Дона Саркар

Дона е от онези супер-успели жени след които гледаме с възхищение...

All fashion преди 7 години

Дона е от онези супер-успели жени след които гледаме с възхищение. Освен че е мениджър „Проекти“ в Microsoft, тя пише книги и прави дизайни за якета. С три думи, активна, успяла и вдъхновена. Тя води тима на разработчиците, стартира собствена модна линия и пише романи. Накратко – с повече от една работа тя знае как да избере правилната дреха за себе си.
Сподели ни 5 златни правила за обличане и не само, които биха били полезни на всяка жена с активна кариера и силна индивидуалност.

1. Лаптопът The Surface Book на Microsoft значително промени начина по който работя, защото аз съм аналогово създание. Винаги, когато планирам нещо – продукт, роман, моден проект, трябва да си го запиша на хартия или да го нарисувам. Старият ми процес на работа включваше да пренеса идеята на хартия, да я снимам и след това да изгубя и двете. Крайчеца на инструмента за писане и рисуване на The Surface Book е направен от такава гума, че наистина имам усещането, че пиша върху хартия. Кликвам горе писеца и отваря OneNote. Рисувам или пиша и той моментално го запазва в Cloud. Откакто го имам не съм губила нищо, даже написах цял роман на него в самолета. Открих, че вместо да се променям, за да се напасна с очакванията на другите, че по-добре да бъда себе си и да го показвам – да, един софтуерен инженер наистина може да изглежда така!

2. Тези боти ги наричамобувките за преговори“. Те са Jeffrey Campbell Litas и ги имам от 6 години. Купих си ги, когато ме повишиха и ги наричам така, защото всеки път, когато води преговори – за мен, за моя тим, за продукт или клиент ги слагам и съм по-висока, по-готина и никога не губя.

3. Ted Baker правят тези чудни миди рокли по тялото, които толкова обичам. Те стават за всичко – за вечерно облекло, но и за дневно, със сако отгоре и е адски елегантно. Платът е неопрен и не се мачка, опция, която е много важна за мен, тъй като пътувам постоянно. Дори и просто да я хвърля в куфара на топка, когато я измъкна ще е винаги в перфектен вид. Кефи ме, че е цветна и е принт – когато имам среща казвам – хей, аз съм с принтираната рокля и е толкова по-готино от черното яке или синята раница.

4. Като става дума за якета и сака – тя прави дизайна собственоръчно с 3-D програма, а след това поръчва прототипа за изработка. Работи с фабрика в Хонг Конг. Споделя, че рамото е твърдо, за да напомни символично на хората какъв товар носят на плещите си – изработката ги прави по-широки и силни визуално. Иска този, който носи сакото да бъде моментално забелязан, още от първата си крачка в стаята, да изпъква. Да оставя впечатлението в околните, че е сериозен бизнесмен и е по-добре да си нямаш проблеми с него или нея.
„В началото на кариерата ми идвах на работа с ботуши над коляното с 5 инчов ток (около 13 см) и хората ме зяпваха, казвайки: „О, ти сигурно си в маркетинга.“ Отговарях им, че съм софтуерен инженер, а те се чудеха защо не приличам на такъв. Стереотипът не ме интересуваше – повечето хора свикват с него и се набутват в рамки. Височината на токчетата ми няма нищо общо техническите ми умения. Те не са свързани.

5. Миналият уикенд организирах Хакатлон и поканих 100-тина девелопъри, арт и саунд хора, за да помислим върху индустриит, в които работим. Имаше хора от медицината, архитектурата и много, ама много артисти. Дойдоха заедно, направиха екипи, родиха се много идеи. Аз и моят тим ги научихме да правят холографни апликации за разрешаване на проблеми. Оттам е и временната ми татуировка. Винаги блъскайте здраво, работете и давайте напред!


 

More All fashion