Следва

Жените превзеха града! Победителите в Sprite Graffiti Academy са...

Испанската кралица на музиката Вebe в България през юни

Испанската кралица на музиката Вebe пристига в България ... 

Music преди 7 години

Испанската кралица на музиката Вebe пристига в България през юни, за да представи четвъртия си албум с красноречивото име „Cambio de piel“ в превод "Смяна на кожата". Албумът ни среща с една позната и въпреки това променена Bebe, по-зряла, по-трезва, но все така чувствена и истинска. Bebe е израстнала като творец и музикант, а това е албумът, в който тя пее най-много и освен гласа й чуваме и много пиано.

Едва ли за някого е изненада, че почти две седмици преди първия й концерт от турнето - в София на 9 юни в клуб Mixtape 5 – всички билети са напълно разпродадени! Въпреки несекващия интерес и многобройните запитвания, повече билети няма как да бъдат продадени.

Организаторите на турнето на Bebe - Symphonics акцентират и върху прогресивно намаляващия брой на билетите за другите два концерта на испанката:  в Пловдив в Летния театър на 12 юни и в Летния театър във Варна на 16 юни – когато на сцената ще свири и цялата група на Bebe.

Повече информация за концертите могат да се прочетат във фейсбук:
facebook.com/BebewebBulgaria
или в официалните събития:
facebook.com/events/528080940705244/
facebook.com/events/186143958421376/
Билети за концертите в Пловдив и Варна он-лайн могат да се намерят във сайтовете: eventim,bg; ticketpro.bg и ticketportal.bg
Партньори на турнето са BgMaps и Bultex.

Повече информация зa Bebe

Голямата испанска звезда María Nieves Rebolledo Vila, по-известна като Bebe, е родена във Валенсия, но израства в Естремадура, близо до границата на Испания и Португалия. Родителите ѝ са любители на музиката. Още от малка тя пее, свири, участва в музикална група, пише текстове и композира. След като завършва гимназия, заминава да учи драматично изкуство в Мадрид, като по време на следването си свири на китара и пее в барове, а през 2001 година печели конкурс за автори-изпълнители от Естремадура.

Музикалният ѝ талант не остава незабелязан, в края на 2003 Карлос Джин ѝ прави предложение да издаде собствен албум. Така той става продуцент на дебютния ѝ супер успешен албум "Pafuera Telarañas" (Вън от паяжините), който излиза през 2004 и става мултиплатинен с над 800 000 продадени копия. Най-известната песен в него е "Malo", която става световен хит, а бликащият от песента гняв - "Malo, malo, malo eres no se daña a quien se quiere" (в превод "Лош, лош, лош си, не се наранява, когото обичаш") се превръща в химн на борбата срещу насилието над жените по света.

Bebe излиза с нов албум почти четири години след албума "Un pokito de rocanrol". През това време тя прави турнета в Северна и Южна Америка, музиката ѝ достига до Русия, Финландия, Турция, Гърция и България.

Bebe е добре позната на българската публика, през 2013 билетите за първия ѝ концерт - на 14 февруари в Sofia Live Club, са разпродадени само за седимца, а в рамките на „High Summer 2014" почитателите на Bebe бяха зарадвани с два концерта на Черноморието.

През 2004 г. Bebe печели първата си награда Ondas за пробив и има 5 номинации за Латиноамериканските "Грами" награди. Същата година е отличена четири пъти на церемонията Premios de la Música (най-значимите музикални национални награди на Испания) за: Най-добър поп албум, Нов автор, Нов изпълнител, Най-добър видео клип – “Malo”.  

More Music