Следва

La Bouche пристигат в София три дни преди концерта "Обичам 90-те", за да снимат клип

Жените превзеха града! Победителите в Sprite Graffiti Academy са...

Повече от 20 райтъра се развихриха по стените на „FiveHigh Indoor Skate Park“

Events преди 7 години

Брутални графити разкрасяват от този уикенд стените на старата фабрика за градско изкуство ‚Culture Lab’, където се проведе и първото от поредицата събития на Sprite Graffiti Academy 2016 ‘City is Thirsty’. Повече от 20 райтъра буквално преобразиха залите на сградата, където се помещава и първият закрит скейт парк у нас „FiveHigh Indoor Skate Park“ със своите графити парчета, а всички фенове на urban art-а имаха възможността да се включат в уъркшоповете на лекторите Атанас Леваков и Константин Кръстев. 8-те финалиста от конкурса на SGA във Фейсбук оставиха своите тагове и страхотни парчета по стените, а журито единодушно избра челната тройка в състав KEMS (1-во място), SKENG (2-ро място) и RESTO (3-то място).

За първа година имаше и толкова силно дамско присъствие сред графити артистите. Райтърките не се притесниха да работят върху специално подготвените скелета и се представиха на изключително високо ниво. Паралелно с графити състезанието и демонстрациите, скейт факирите Явор Стоянов, Виктор Бергер, Иван Иванов, Петко Митев, Лозьо Димитров и Владимир Иванов организираха не само жесток пърформанс, но и уъркшоп за по-малките скейтъри.

За Sprite Graffiti Academy:
През 2015 г. ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?