Следва

Жена начело на империя. Худа Катан

Посрещни слънцето смело, лице в лице. Съвети и продукти!

Лятото е от сезоните, когато кожата ни става най-уязвима. Прекомерното излагане на слънце без защитен крем я уврежда...

Hair преди 7 години

Лятото е от сезоните, когато кожата ни става най-уязвима. Прекомерното излагане на слънце без защитен крем я уврежда – появяват се сухи петна и бръчки, запушените от плътния грим пори я правят акнетична. Важно е ако искаме да носим фон дьо тен, той да съответства на типа кожа, който имаме, по-възможност да бъде с лека формула и да не се наслоява. Когато излизаме слагаме слой слънцезащитен крем за лице с фактор от 30 до 50, в зависимост от това колко чувствителна кожа имаме. Момичета, не подценявайте неблагоприятното действие на UV лъчите!

При тези кремове често се появява друг проблем – лъщенето. Ако кремът е прекалено мазен, той се разтича от топлото време, карайки лицето да добие неприятен бляскав ефект и кожата е хлъзгава при допир. Горещините стимулират произвеждането на по-голямо количество себум и пот, затова продуктът, който ще ни помогне да се преборим с този неприятен ефект е добре да бъде 2 в 1 с водозадържащи свойства, като по този начин я запазват матирана през деня. Специалната грижа за кожа с проблеми оставяме за вечерта, тъй като през нощта кожата регенерира и усвоява по-добре помощните съставки на продуктите.

Използвайте кремове с матиращ ефект, чийто състав има перлит и микропрах, с лека формула, която попива бързо. Избягвайте глинени маски, които изсушават прекомерно при постоянна употреба, както и продукти с висок процент алкохол, защото той има същия негативен ефект плюс усещане за опъната до дискомфорт кожа.



Пийте много вода! Избягвайте прекалено мазните храни, млечните производни и сладките неща, защото те поощряват отделянето на себум, пък и се лепват право на талията. Лятото наблегнете на разнообразието на плодове и зеленчуци от сезона, фибри и про-биотици. При готвене – повече варено и запечено, намалете до минимум пърженото и бързите закуски. Красивата кожа започва отвътре! 

Ето и нашата селекция продукти за красива кожа през лятото:

KIEHL’S – Ultra Facial Cleanser for all skin types:

Почистващ продукт, не само за грим, подходящ за всеки тип кожа. Нежен е, не пресушава, не съдържа парфюм или алкхол и е подходящ за чувствитена кожа. Нанася се малко количество на върха на пръстите и се масажира леко върху влажна кожа.

IDEAL SOLEIL на Vichy:

ВВ Матиращ тониран флуид за лице със защитен фактор SPF50. Много добър ВВ крем с бронзиращ ефект, съчетаващ слънцезащита, матиране и тониране в едно. Подходящ е за жени с мазна и смесена кожа.

AVENE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗОНИ SPF 50:

Минерален крем с много висока фотозащита за силно чувствителна и склонна към алергии и обриви кожа. Водоустойчив и без парабени, много подходящ за нетолерантна към продукти кожа.

Eucerin Слънцезащитен матиращ флуид SPF 30

Подходящ за нормална и комбинирана кожа. Слънцезащитен флуид за лице, който комбинира висока UV защита с биологична защита, той е немазен и има матиращ ефект. Водоустойчив, подходящ за градска и плажна среда.

URIAGE HYSEAC КРЕМ ЗА ПРОБЛЕМНА КОЖА SPF 50 50 МЛ.

За смесена към мазна кожа, с висока слънчева защита. Матира много добре проблемните участъци, но и хидратира кожата без мазен ефект. Не е водоустойчив, затова при контакт с вода трябва да повторите.

БИОДЕРМА ФОТОДЕРМ AKN MAT ФЛУИД SPF 30 40 мл.

Фотозащитен матиращ флуид за лице с висока степен специфична фотозащита. Подходящ за мазна и комбинирана кожа. Текстурата има дълготраен матиращ ефект, безцветна при нанасяне, не оставя мазен слой и бели следи. Хипоалергенен. Некомедогенен. Отлична поносимост. Фотостабилен. С аромат. Без парабени. Водоустойчив.

La Roche-Posay АНТЕЛИОС SPF 50 + СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ФЛУИД ОЦВЕТЕН ЗА ЛИЦЕ 50 МЛ.

Флуид, подходящ за чувствителна кожа или кожа с непоносимост към слънцето (слънчева алергия) при екстремна слънчева интензивност. Подходящ за бременни жени. Без парфюм и парабени, оцветяваща формула. Подходяща за нормална към смесена кожа. Съдържа термална вода La Roche-Posay, естествено богата на Селен, която доказано повишава защитата на кожата срещу свободни радикали.




More Hair