Следва

La dolce vita. Малките неща в живота

Да вдигнем чаши за удоволствие и за добра кауза

Тази седмица светът пие Негони...

All About Life преди 7 години

Тази седмица светът пие Негони. Класическият вариант на питието съдържа равни части джин, вермут и кампари и се сервира с портокал и лед. Причината зад океана трудно да намерите бар, който да не сервира коктейла, а из Европа все по-често да попадате на партита и събития, посветени на червеното питие е специалната NegroniWeek.



Преди четири години идеята тръгва от Сан Франциско, а днес е популярна до Ню Йорк, Берлин, Амстердам и дори в София. От 6-ти до 12-ти юни не само се приготвят различни вариации на коктейла, а се отделят средства от неговото продажба в подкрепа на различни каузи. Зад инициативата вече по традиция застава и кулинарният магьосник Джейми Оливър, а смели експериментатори прибавиха към традиционния коктейл Негрони сладолед, Негрони десерти и дори бургери.
Миналата година за една седмица само в САЩ от продажбата на Негрони бяха събрани за благотворителност над 320 000 долара.



В София към идеята се присъдени новото място за срещи и питиета, разположено на Ангел Кънчев 1 – Public bar. До неделя барът ще отделя по един лев от продажбите на своя крафт коктейл Негрони. Public e избрал да дари средствата в подкрепа на реконструкцията на знаково място за града ни – центъра за култура и дебат Червената къща.
Разкошната тераса на стилния бар разкрива красива гледка към стара София и предлага истинско убежище за ценителите на качествените питиета и дългите разговори след края на работния ден. Чаровният барман Момчил Ботев приготвя Public Негрони с Джин Бифийтър, Кампари, Карпано Антика Формула, портокал и усмивка.

More All About Life