Следва

Trend Report - Метални отблясъци

5-те неща, които харесахме в модата

На Велики Четвъртък, миналата седмица, софиянци доказаха, че по Великден се случват чудеса. Софийска градска...

All fashion преди 15 години

1. Благотворително ревю на младите студенти от специалност „Мода” при НХА


На Велики Четвъртък, миналата седмица, софиянци доказаха, че по Великден се случват чудеса. Софийска градска художествена галерия събра страшно много хора, които се отзоваха на инициативата да помогнат на абитуриентите сираци. За пръв път тази година студенти от Национална художествената академия, възпитаници на проф. Греди Асса от специалност МОДА, представиха колекции, вдъхновени от различни течения в изобразителното изкуство и архитектурата, претворени в силуети и форми под надслов "ТОВА Е СЕГА". На събитието много фирми дариха средства за децата, които имат нужда да се почувстват специални в този момент като младите дизайнери представиха и интересни тоалети, които ще бъдат дарени на децата сираци.

2. Слухът, че Адриана Лима ще е новото лице на модна къща Givenchy


Бразилкият модел Адриана Лима е много по-известен с работата си за модния гигант Victoria’s Sicret, но през изминалата седмица в модните среди плъзна слуха, че младата красавица ще е новото лице на френската модна къща Givenchy за сезон есен/зима 2009-10. Въпреки че харесваме работата на младата красавица за модната компания за бельо ще ни бъде интересно да видим Адриана и в друга светлина.

3. Lady Gaga като модна икона


Русата изпълнителка става все по-популярна и все по-интересна с всеки изминал ден. Това доказват и вестниците и списанията на Запад, които пишат за нея всеки ден. Миналата седмица Lady Gaga беше обявена и за една от новите модни икони след като в Лондон се появи с голяма шапка с периферия, големи кръгли очила в стил Джон Ленън, яркочервено червило в стил гейша, бял колан тип тиранти на Hannah Marshall, латексов костюм в бяло и обувки на платформа от Fendi. Явно се очертава света да има още една руса модна икона след Мадона, Кейт Мос и Агнес Дийн.

4. Issey Miyake Black Dress


Малката черна рокля по принцип е задължителна за всяка дама и е един от нашите любими елементи от дамския гардероб. Ние я обичаме във всичките й варианти, но за номер 1 тази пролет определяме малката черна рокля от плисирана коприна в съчетание с хартия. Харесахме я заради иновативната материя, меките преливащи нюанси на черно, тъмно зелено и мастилено и заради усещането за свобода, което вдъхва у нас. Въпреки, че според японския дизайнер роклята се носи с ниска обувка, ние я виждаме на супер високо и слабо момиче с много висок ток и прибрана в небрежен кок коса.

Рокля Issey Miyake от бутик Vision, 4470 лв.

5. Новата колекция на Chloe в бутик Garde Robe


По принцип харесваме работата на Стела Макартни за френския лейбъл Chloe, но последната колекция на английската дизайнерка за френската модна къща ни стана любима. И няма как, след като колекцията е вдъхновена от Африка и представя така нашумелия колониален стил по нов начин. Любимия ни item за пролет/лято 2009 се очертава да бъде тази копринена пола в бежово на волани с дебел черен колан, носен като панделка. Много секси, много женствено, много модерно.

Копринена пола Chloe от Garde Robe, 3040 лв.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.