Следва

Обичта на известните: Никол и Григор, и Никол в бяло

Емилия Кларк, сексизмът и Girl Power

„В шоуто има силни жени и силни мъже”, казва тя.

Други преди 7 години

В реалния живот Емилия Кларк не е „трошачка на окови” или „Майката на драконите”, но въпреки това е герой и ролеви модел на много жени…и мъже!

Оказа се, че и в реалния живот Емилия се бори са равните права на жените и мъжете и говори открито за това.
Използвайки ролята си на силна жена и завоевателка в Game Of Thrones, тя подхваща темата като реален проблем, а не просто фикция във въображаемия свят на сериала и книгите.
„В шоуто има силни жени и силни мъже. Не виждаме само мъже герои, а и много жени, преминаващи през хиляди трудности, наравно с мъжете. Има сериали, които сякаш са насочени повече към мъжката аудитория и съответно – по- малко към женската. В GOT не е така. Виждаме различните жени: някоя преживява ужасни неща, друга не, трета преодолява всяка перипетия и успява – точно както мъжете!”, говори разпалено Кларк в интервюто си за LA Times.


На обвиненията към шоуто, че клони към сексизъм, Емилия също не остава безразлична: „В сериала виждаме жените в тяхното развитие и израстване”, категорична е тя. И наистина е така, Game Of Thrones е поредното доказателство, че подцениш ли жена, тя може тутакси да преобърне представата ти на 180 градуса.

  

More Други