Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 13 до 19 юни

SUCCESS&THE CITY: Анна Нушин - холандката, която знае какво искат (да четат) жените

Съвършеният пример за една истински успяла жена...

People of art преди 7 години

Анна Нушин. Съвършеният пример за една истински успяла жена, която е на 29-годишна възраст, а вече се занимава с това, което винаги е мечтала. 
Анна е една водеща фигура в онлайн бизнеса в Европа. Преди години тя споделя идеите си с новия в бранша издател Уейн Паркър Кент и заедно създават успешния си бизнес, а именно – най-голямата онлайн платформа за лайфстайл и мода в Холандия, насочена към взискателната аудитория, каквато сме ние, жените: NSMBL.nl.

Мъжкарана в сърцето си, Нушин не се колебае да говори за мъже в сайта, да дава модни съвети и в същото време да поддържа канал в YouTube. Да, на Анна й харесва да е собственият си шеф!

„Винаги съм искала да бъда предприемач. Още когато бях на 5 години все ми повтаряха, че съм амбициозна и имам лидерски умения”, разказва с усмивка тя.

А ето и какво има да ни каже…

Твоето приключение в кариерата е започнало в Ню Йорк, разкажи ни.
A. След като завърших с отличие университета в Амстердам, изучавах телекомуникационни науки, станах стажантка на дизайнера Игал Азраел (Yigal Azrouël) в Ню Йорк. Този град ме промени много. Изведнъж започнах да излизам по модни събития, да завързвам контакти с големи лейбъли и си казах : „Искам да водя този начин на живот!”. Беше просто мечта, но винаги съм вярвала във визуализирането на целите и ясната представа за това какво искаш.


Кой беше ключовият момент?
A. След приключването на стажа и обучението ми, започнах да обикалям света. Когато се завърнах у дома, започнах да си търся работа. Но на всяко интервю ми казваха, че съм твърде амбициозна за това, можете ли да повярвате?! Аз просто имах твърде много идеи… Тогава започнаха да ме съветват да отворя очи и да започна свой бизнес. Първоначално бях объркана, но после се вслушах в тези думи и разбрах смисъла: исках да правя това, което обичам.


И просто така потръгна всичко?
A. Мъжете, които са мои бизнес партньори са ми приятели дълги години. Веднага щом реших да започна да работя за това, което имам сега, те ми удариха едно рамо, тъй като тъкмо бяха започнали да работят в тази сфера. Търсеха някой, който ще накара жените да прочетат тъкмо тази статия, да ги грабне точно това заглавие… а аз имах плановете. Затова седнахме, обсъдихме всичко и само за две седмици беше решено. Концепцията, уебсайтът, името – всичко това оживя с бясна скорост и така NSMBL се роди!

Как успяхте да направите такъв огромен проект сами?
A. Не беше никак леко. Самата аз трябваше да работя на две места, за да мога да си плащам наема. Едната ми работа ме ангажираше от девет сутринта до пет вечерта, а в NSMBL работех от седем вечерта до два сутринта. След известно време трудът ми започна да ми се отблагодарява и можех да наема някого, което беше огромно облекчение – торбичките под очите ми бяха станали огромни.




Каква е формулата за успех на NSMBL?
A. Когато сайтът се разрасна, осъзнахме, че сме открили огромна ниша. Ние бяхме първият сайт в Холандия, който съумя да сглоби всички парченца от пъзела, които са част от пъстрия живот на една жена.

Чувстваш ли се като жена в мъжки свят?
A. Аз съм жената в нашия екип и съответно само аз знам какво иска да чете аудиторията, какво вълнува жените. Мъжете са техническата част на нашия бизнес, те се занимават с продажбите, с дизайна… Аз съм заета непрестанно в това да съграждам бъдещето на NSMBL, да размишлявам върху концепции, нови идеи, аз съм лицето на сайта. Имам свой собствен екип от шест момичета, които ми помагат във всичко това. Те са страхотни, искам наистина да се чувстват щастливи от дейността си и да идват на работа с усмивка.


Коя е най-трудната част от това да си бизнес дама?
A. Че винаги си в движение, което никога не спира. Да разграничаваш работата от личния си живот също е трудно, но аз все още се уча! И, честно казано, най-страшното нещо за мен е, че сутрин ме чака препълнена поща от 300 мейла, на които трябва да отговоря. И колкото и да искам да си почина, не мога да оставя нито един за утре, защото тогава мейлите ще са 600.




Какви ценни съвети можеш да дадеш на хората, които искат да успеят?
A. Първо: Не се насилвайте твърде много. Ако това, което работите не ви идва отвътре и от сърце, то със сигурност не е вашето място. Освен това, ако не можете да издържите на напрежението да въртите бизнес, знайте добре, че ако бизнесът е добър, е също толкова хубаво да бъдеш служител в такъв успешен проект.
Второ: Успехът зависи от това колко време и усилия влагате в него.
Трето: Не извървявайте нечии чужди стъпки. Пазарът постоянно се мени. Правете свои собствени открития!
И последно, но най-важното от всичките три: Каквото и да правиш, вярвай в себе си!

А помниш ли срещата ни с магнетичната Десислава Олованова от Реформа? Прочети тук какво си казахме искрено и лично на червения диван.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра