Следва

100 топ продукта от Klorane! Косата ти. Поглези я

Меню за принцеси. В кухнята (и чинията) на лейди Даяна

Само в приказките принцесите се хранят с роса и звезден прашец, а в реалния живот на тях, както и на нас, им се налага всекидневно да решават какво да ядат,..

Food преди 7 години

Само в приказките принцесите се хранят с роса и звезден прашец, а в реалния живот на тях, както и на нас, им се налага всекидневно да решават какво да ядат, как да отслабнат, или поне да не напълнеят, при това да са здрави, бодри и щастливи.
Шеф готвачът Дарън Макгрейди, който десетилетия се грижи за кралската кухня, разказа как с тази задача се е справяла принцеса Даяна.

Според Дарън Даяна била истински шокохолик, тя направо обожавала шоколадовия мус: „Не можеше да си го позволи често, защото най-много се страхуваше от въглехидратите. И от червеното месо. Затова ми казваше: „Вие се погрижете за мазнините, а за въглехидратите ще се погрижа аз в тренажорната зала.“

Активното спортно натоварване дават на Даяна право на малки кулинарни прегрешения: нейната слабост е филията, намазана с масло. Тя обича да се върти в кухнята, когато Дарън приготвя десерта, за да изяде всичките стафиди: „Даяна обожаваше пълнени чушки, но месо си позволяваше да похапне, единствено когато идваха гости – споделя Макгрейди - например когато на масата с нея сядаше Клинт Истууд. Веднъж той пожела да яде печено агне. В подобни случаи Даяна правеше компания на госта си.“

През останалото време обаче в чинията й най-често се среща картоф с яйчен белтък, чушки и пилешко месо. А диетата й по никакъв начин не влияе на това, което ядат синовете й. Те обожават сладкиши и не минава и ден, без да си похапнат доволно от захарните изделия.

Момчетата най-много обичат бананов пай, пица, пълнени с моцарела картофи и рибни пръчици. Даяна пък сядала на масата със синовете си, давайки си вид, че яде същото, което ядат и те. „Така ги лъжехме“ - разкрива малката си тайна шеф готвачът на кралското семейство.
Но докато в техните чинии сервират печено пиле и пържен картоф, Даяна яде варено пилешко месо, твърдейки, че просто е махнала нелюбимата пилешка кожичка, и варен картоф.

За почуда на готвача Даяна не ползва услугите на кралски дегустатор, който може да я предпази, ако някой реши да я отрови: „Правехме по 150 салати и тя избираше една от тях. Така всяка една трябваше да е съвършена. Но Даяна винаги правеше перфектния избор.“

More Food