Следва

Men’s Exhibit: Той, банският му, Лято 2016. О, да!

Новите колекции: Gucci Resort 2017

Алесандро Микеле е една от най-ярките звезди на модния небосклон в момента. Няма да крием, имахме съмнения колко дълго ще продължи еуфорията около неговата цветна, ексцентрична и много винтидж естетика...

All fashion преди 7 години

Алесандро Микеле е една от най-ярките звезди на модния небосклон в момента. Няма да крием, имахме съмнения колко дълго ще продължи еуфорията около неговата цветна, ексцентрична и много винтидж естетика, но изглежда италианецът е неуморим. Втората си круизна колекция за Gucci Микеле представи в Уестминстърското абатство, събирайки в едно най-добрите му творения дотук и отдаването на почит към богата история на английския костюм.

Впечатляващо е всичко около колекцията, в това число и бройката на визиите - цели 96. Всички те са стилизирани до съвършенство, ненужно е да споменаваме. Мъжки и дамски модели, с доста размити очертания, прекарващи ни през тенденцията на женствените мъжки дрехи, вървят ръка за ръка, обсипани с аксесоари: тюрбани и огромни обеци; боти на червено-бели райета; кожени палта с косъм в наситени тонове на охра и оранжево; бродерии и апликации с животински мотиви.

Английските препратки ясно се виждат в кожената рокля с пола на етажи и бухналите ръкави, както и в карираната вечерна рокля с леопардови бродерии около талията. Като цяло, въображението на Микеле се е развихрило максимално, вдъхновенията, препратките и акцентите са толкова много, че е нужно известно време, за да се осмисли цялата колекция. И за да се заразим с още малко от еуфорията на дизайнера, припомняме си думите му точно преди дефилето: "Пънкът, Викторианството, ексцентризмът - с това вдъхновение мога да работя цял един живот!"

More All fashion