Следва

Men’s Exhibit: Той, банският му, Лято 2016. О, да!

Новите колекции: Gucci Resort 2017

Алесандро Микеле е една от най-ярките звезди на модния небосклон в момента. Няма да крием, имахме съмнения колко дълго ще продължи еуфорията около неговата цветна, ексцентрична и много винтидж естетика...

All fashion преди 7 години

Алесандро Микеле е една от най-ярките звезди на модния небосклон в момента. Няма да крием, имахме съмнения колко дълго ще продължи еуфорията около неговата цветна, ексцентрична и много винтидж естетика, но изглежда италианецът е неуморим. Втората си круизна колекция за Gucci Микеле представи в Уестминстърското абатство, събирайки в едно най-добрите му творения дотук и отдаването на почит към богата история на английския костюм.

Впечатляващо е всичко около колекцията, в това число и бройката на визиите - цели 96. Всички те са стилизирани до съвършенство, ненужно е да споменаваме. Мъжки и дамски модели, с доста размити очертания, прекарващи ни през тенденцията на женствените мъжки дрехи, вървят ръка за ръка, обсипани с аксесоари: тюрбани и огромни обеци; боти на червено-бели райета; кожени палта с косъм в наситени тонове на охра и оранжево; бродерии и апликации с животински мотиви.

Английските препратки ясно се виждат в кожената рокля с пола на етажи и бухналите ръкави, както и в карираната вечерна рокля с леопардови бродерии около талията. Като цяло, въображението на Микеле се е развихрило максимално, вдъхновенията, препратките и акцентите са толкова много, че е нужно известно време, за да се осмисли цялата колекция. И за да се заразим с още малко от еуфорията на дизайнера, припомняме си думите му точно преди дефилето: "Пънкът, Викторианството, ексцентризмът - с това вдъхновение мога да работя цял един живот!"

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.