Следва

По цвета ще я познаеш! Жените и тяхната запазена марка - косата

Talk dirty to me... или 6 неща, които да си кажеш с коафьора

Дойде време за сезонното освежаване на прическата, а може би и на салона?...

Beauty преди 7 години

Дойде време за сезонното освежаване на прическата, а може би и на салона? Сменяйки фризьора, ние често рискуваме не само формата на косата, а и доброто ѝ здраве. Знаем от горчив опит, когато последният щур експеримент в случаен салон и снимка от интернет завърши с драматичен край. Момичета, съветваме ви да споделите следните неща с вашия коафьор, за да получите подстрижката, която ви отива, съвети за поддръжката ѝ и цялостна грижа за косъма:

1. Колко често я миете:



Пол Лабрек казва, че жените, които я мият често – всеки ден или през ден, могат да се облагодетелстват от сухото подстригване. Така може да се стилизира по-лесно спрямо естествената ѝ текстура. Но ако я миете доста по-рядко – веднъж или максимум два пъти седмично, тогава стилизирането ѝ отнема повече време. Самото подстригване трае повече, особено ако сте с много дълга и къдрава коса. Ето пример – ако я изправяте със сешоар, ефектът обикновено е 2-3 дни, преди тя да заеме обичайната си форма. Наред с това ще получите съвет с кои продукти е най-добре да я обгрижвате.
Споменете какъв шампоан използвате. Важно е да знае какво количество използвате, как сапунисвате и колко време сте с него. Някои прически изискват по-специфична грижа заради формата, текстурата или цвета. Ако има голямо разстояние между измиванията, може би е добре да използвате leave-in стилизанти или комбинация от няколко продукта. Разпитайте, добрият фризьор с охота ще ви даде насоки!

2. Колко и как тренирате:



Прекарвате много време във фитнеса или друга активност? Обикновено това означава доста потене - обяснете на коафьора какво тренирате и колко често. Така ще може да ви посъветва коя прическа е най-удачна за вашия лайфстайл. Много активните хора се потят повече, което не е добре за косата – отделя се сол, която изсушава косъма. Така прическата ще има нужда от повече маски за дълбоко подхранване. Солано, топ-фризьор от Ню Йорк казва, че никога не би подстригал клиент с дълга и къдрава коса в късо и право каре ако води силно активен начин на живот. По принцип активните хора е добре да се придържат към по-семпло решение.

3. Вашият личен стил:



Ако сте бохем по душа и гардеробът ви изобилства от флорални и етно мотиви от феерични тъкани, то тогава заострени къси и ъгловати коси не са най-добрата идея. А жените в костюм, чиято работа го изисква, е добре да смекчат строгия стил с по-женствена подстрижка. Ванеса Унгаро споделя, че предпочита да носи по-мъжки гардероб през зимата, а косата – къса. Затова я подстригва в по-женствен и нежен стил.

4. Как и колко спите:



По гръб, настрани или по корем? Начинът, по който спите афектира прическата и съответно оказва влияние върху времето за стилизиране - не бива да се подценява. Обичате ли да си правите прическа рано сутрин или това е непосилна задача? Не забравяйте, че сатенът, като калъфка за възглавница, е най-нежен към косата и кожата.

5. Обичате ли да я обгрижвате?



Колко често се грижите за нея? От редовните при фризьора ли сте или когато му дойде времето? Косите на пластове или специфична форма изискват повече поддръжка, за разлика от равните и право отрязаните. Ако много държите да я пускате дълга, но нямате време за редовни посещения в салона, знайте, че си правите лоша услуга. Тя ще е нацъфтяла и неравномерна и ще се наложи да се отреже доста повече, за да се възстанови добрия й вид

6. Вашата утринна рутина:



Какво време можете да инвестирате в нея, особено сутрин? Използвате ли препарати и уреди за стилизация? Колко и какви? Как реално влияят на косъма ви? Вашите навици са наистина важни!

 

More Beauty