Следва

Шоколадова торта с ягоди

BARISTA. Изкуството да направиш, поднесеш и изпиеш VIVA Cafe

Една млада, чаровна и чиста в помислите и действията си, като накапалите сълзи от синьо-зелените й очи, госпожица - Галя Николова...

All About Life преди 7 години

Една млада, чаровна и чиста в помислите и действията си, като накапалите сълзи от синьо-зелените й очи, госпожица - Галя Николова, стана победител във втория OMV/VIVA Cafе Бариста шампионат. При това сред 230 други не по-малко мотивирани и отговорни момичета и момчета от цяла България, 50 от които достигнаха до финал. Общото между тях е очевидното желание, интерес и добро обучение, което ги води до някои от 90-те бензиностанции на OMV.


Галя Николова

Онова, което правят те за нас, клиентите на горивните гари, е свързано с изкуството да сътворят и да ни поднесат с усмивка и отношение… кафе. Но не просто кафе, а шедьовър от току-що смлени и ароматни зърна на собствената марка на бензиностанциите VIVA Café. Което от тази година гордо носи печата на Fairtrade („справедлива търговия“), гарантиращ високото качество на дъхавите черни питиета. А решението да изберете между еспресо, капучино, лате макиато, еспресо макиато, еспресо ристрето или капучино гранде ще ви бъде изключително трудно, тъй като всички те са невероятно вкусни и благоуханни. И закупувайки си някои от гореспоменатите кафени напитки, ние ще подпомогнем фермерските кафе-кооперации и малките семейни земеделски ферми, които ще получат справедливо възнаграждение за своя труд, ни уверяват от управата на OMV.

Освен това в международен план управата споделя простичка философия, наречена We Care More, с която поставя клиентите си в основата на всички дейности, свързани с търговията на дребно на OMV. Това е начинът компанията да ни покаже, че не само се стреми да ни предлага повече, но и да полага повече грижи – повече от вчера. И по-важното – повече, отколкото ние, като техни клиенти, очакваме, тъй като в базиса на философията сме във фундамента на всичко, което компанията прави за нас. We Care More за OMV означава, че предоставяйки ни висококачествените си продукти и услуги, ние ще се почувстваме обгрижени и ще открием точно това, което търсим и е важно за нас.



Да носиш титлата Бариста (съчетание от думите „бар” и „специалист”) шампион в страната си се оказва нелека задача със сладък послевкус от победата – освен страхотните емоции, около надпреварата и заслужения й изход, първенецът отива на квалифицирано обучение в Италия! По време на състезанието, проведено в три кръга, служителите са демонстрирали своите прецизни професионални умения и абсолютно внимание към детайлите при приготвянето на кафе-напитките. Полуфиналите са се състояли на избрани на регионален принцип бензиностанции в цялата страна, където кандидатите за бариста-шампиони са преминали през редица теоретични и практически задачи.

Галя работи в OMV Габрово, и с крехките си рамене и 22 години, надви всички останали под зорките очи на компетентно жури, а искрената й радост за първото й място с нея сподели не по-малко развълнуваната й приятелката Яница Праматарова. За да присъства на българския финал и да й връчи първата награда, специално от Австрия дойде хърватинът Горан Хубер, един от топ кафе-майсторите на световно ниво и основател на Kafee-Institut Goran Huber, който казва, че за него кафето е страст и начин на живот. Второ и трето място журито отреди на Магдалена Николова, OMV Хемус и Ана Попова, OMV Динката, а всички останали получиха грамоти и подаръци за достойното си представяне. Разбира се, на събитието в огромното и футуристично фоайе на бизнес-център Capital Fort, бяха и управителят на OMV за България г-н Петър Величков, и г-жа Елка Станкова, мениджър на негоривния бизнес на веригата бензиностанции за страната.


Петър Величков


Горан Хубер

Докато кафе-състезанието се е разигравало в различните градове на страната, всяка една от бензиностанциите е имала нещо като талисман на отбора си, в лицето на известни хора от сферата на изкуството и шоубизнеса у нас. Всички те - Деси Добрева, Диляна Попова, Луиза Григорова, Данчо Караджов, Стефан Вълдобрев, Явор Бахаров и Ники Кънчев, с неподправения си хумор в ролята на водещ, дойдоха да уважат състезавалите се кандидати за „мастър кафе-шефове” и да разберат изхода от битката. Единствено Белослава и Юлиан Вергов, поради професионални ангажименти, не успяха да присъстват и пратиха по колегите си своите извинения към финалистите.
Ръководството от българска страна на индустриалната компания OMV подсигури за всички присъстващи прекрасен музикален фон, отпускаща атмосфера, перфектно и усмихнато обслужване, вкусни и пресни хапки, сандвичи и напитки и, разбира се – не на последно място – шанса да опитаме ароматните кафени питиета, събрали всички ни в един форт.



Ще следим с интерес следващите кампании на компанията и смело ще отбележим, че ТАКА СЕ ПРАВИ, когато фирмата постига логичен прогрес и шефът й недвусмислено иска да обучава и поощрява служителите си! Успех, OMV!

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.