Следва

Четиво в четвъртък: „Левиатан“ от Пол Остър

Театър Азарян с предпремиера на пиесата "В очакване на Годо"

Първият театрален сезон на Театър Азарян ще завърши с предпремиерния спектакъл по пиесата на Самюъл Бекет „В очакване на Годо“...

Events преди 7 години

Първият театрален сезон на Театър Азарян ще завърши с предпремиерния спектакъл по пиесата на Самюъл Бекет „В очакване на Годо“. Режисьорската версия е дело на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.

На 23 юни 2016 от 19:30 ч. ще бъде първото публично показване на спектакъла с участието на Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценограф на спектакъла е известният художник Чавдар Гюзелев, а музикалната среда е създадена от композитора Калин Николов.
Представлението е вдъхновено от огромното влияние, което работата и приятелството с проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното присъствие на Деян Донков.

„Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното. Казват, че и в най-тихите си спотаености, хората мислят в думи, независимо дали ги изричат или осъзнават. Театърът e история за силата на думите и за това, как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. Спектакълът „В очакване на Годо” е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа.“

Яна Борисова, драматург и артистичен директор на Театър Азарян

Официалната премиера на представлението „В очакване на Годо“ ще бъде през октомври.

Режисьор: Деян Донков
Сценограф и костюмограф: Чавдар Гюзелев
Саунд дизайн: Калин Николов
Рекламна визия и фотограф: Явор Веселинов

В ролите:
Владимир - Деян Донков
Естрагон - Иван Бърнев
Поцо - Цветан Алексиев
Лъки - Калоян Трифонов
Момчето - Мартин Цолов


More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.