Следва

One Design Week и една пътуваща библиотека

Петте любими парчета на Ева Данаилова

Веднага щом се дипломира се впуска в театралните среди и получава първата си роля в театъра...

Music преди 7 години

Ева Данаилова е 3-ти сезон актриса в Народния театър. Преди завършва в класа на проф. Ивайло Христов и нещата й се развиват така, както всеки млад актьор мечтае. Веднага щом се дипломира се впуска в театралните среди и получава първата си роля в театъра. Освен че е супер талантлива, има ангелски глас, който може да чуете в суинг формацията The Scarlett Sisters. Днес успяваме да разберем музикалното оформление на забързания й живот.

V.S: Песента на първото влюбване...

E: More than words на Extreme е песента, която описва любовта в живота ми и живота на любовта във всички аспекти. От първото влюбване е останала в съзнанието ми с простичкото си, но много точно послание. Не е важното да кажеш или чуеш: „Обичам те”, важното е да го усетиш… нали? В това е смисълът и на изкуството. Да даваш без да чакаш нещо в замяна.

V.S: Песента, която винаги те надъхва...

E: Bohemian Rhapsody на Queen. "Накъдето и да духа вятърът, няма особено значение за мен", Carry on… Сarry on... Който не се сеща, защо това е най-надъхващата песен - да си я пусне с текст и да опита рецептата ми за надъхване!

V.S: Песента, която описва приятелите ти...

E. Children of the sun на Dead can dance. Приятелите ми са много готини и смислени, и песента е готина и смислена, и изречението ми е готино и смислено!

V. S: Песента която винаги си искала да изпееш...

E: Много харесвам Katie Cruel, която е американска народна песен с шотландски корени, но магнетичното изпълнение на Agnes Obel ми въздейства на няколко нива и в дълбочина, каквато мечтая да имам като сценичен изпълнител. Приятно слушане! Може пък да съм била шотландка в минал живот. Кой знае!

V. S: Песента, която те описва най-добре...

E: Creap на Radiohead! Като човек на изкуството, който не чувства, че принадлежи на този материален свят. Като човек, който оценява себе си като странен, признава се за откачалка, ако това значи да не се вписваш в нормите на хората, които очакват нещо от теб, обявявам, че това е моята песен и най-дългото възможно изречение, което бих могла да сътворя!

И понеже сме на музикална вълна се сетихме за 5-те любими парчета на Боян Савов (Bruhu). Припомни си ги тук

More from View Sofia

More Music