Следва

На дълго от Руанда със... Здравка, илюстратор за милиони

Фестивалният ни WISHLIST това лято е супер секси и супер богат. Вижте го!

Сезонът на музикалните фестивали, на мечтите, които цяла зима се сгушват в топлите дрехи и чакат да бъдат сбъднати...

Music преди 7 години

С покачването на температурите и по-дългите дни, започваме да мечтаем за приключения, нови запознанства и пътувания. Лятото е сезонът на музикалните фестивали, на мечтите, които цяла зима се сгушват в топлите дрехи и чакат да бъдат сбъднати. Вълнуваме се от всички събития, които ни очакват това лято. Вече сме събрали куфара и гледаме към календара нетърпеливо. А той е пъстър и музикален. Ето го фестивалния wishlist, който възнамеряваме да отметнем, вместо да въздишаме зад бюрата слушайки любимите си изпълнители в Спотифай или Youtube. Решено е - ще е музикално европейско лято. Ще се пътува! 

Inmusic Festival, Загреб - 20-22 юни



Фестивалът, които съвсем наближи - Inmusic Festiva, ще ни отведе в Загреб. Въпреки че се провежда от скоро, той доста бързо набра скорост, къде заради безупречната си организация, къде заради пъстрата селекция от музиканти. Факт е, че организаторите всяка година се стараят да поканят известни международни изпълнители! Друг плюс на музикалното мероприятие е, че тридневните билети са само 40 €.
Тази година определено се вълнуваме да чуем Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer и много други. Освен това градът е прекрасен, а билетът за фестивала ви осигурява безплатен градски транспорт от центъра на града до мястото на събитието. Яко, а?

HippieLandia, София - 2 юли



Един от малкото фестивали, които ще се случат в България това лято. Със значително по-малки размери от горе и долу-изброените, но с достатъчно привлекателна програма, HippieLandia ще се случи на Летище София, на 2-ри юли. GORGON CITY, GUSGUS, NETSKY, ENEI и HVOB са само част от лайнъпа, а билетите започват от цена 35 лв. Звучи обещаващо, а ние със сигурност ще проверим как го правят на българска почва.

Жадните ни за приключение сърца с лека ръка чупят касичката, с всички спестявания, но си заслужава! Очакваме догодина повече музикални събития в родната страна, а дотогава - стягаме багажа и дим да ни няма.

Exit Festival, Сърбия - 7-10 юли



Създаден от студентското движение в Сърбия, Exit Festival се е превърнал във впечатляващ интернационален ивент, който трансформира Нови Сад в парти дестинация за над 200 хиляди души. Печелещият признание и награди фестивал, чиято социална мисия е да помага на младите хора на Балканите, има десетки сцени и саунд системи. Готови сме да купонясваме под балканското слънце между 7 и 10-ти юли. А ти?

Nos Alive, Португалия - 7-10 юли



Nos Alive е най-големият музикален фестивал, който се провежда в Португалия и приковава вниманието не само на португалци, но последните години е доста апетитен и за англичани, а ние имаме вътрешна информация, че тази година доста българи ще ходят там.
Празнувайки 10-годишнината си, организаторите са се постарали да съберат само най-добрите имена в момента на инди сцената като Radiohead, Arcade Fire, The 1975, Grimes и други. Освен това е в красивия Лисабон. Очакваме с нетърпение датите междъ 7 и 10 юли.

Summer Well, Румъния 13-14 август



Близо до Букурещ, в готин район, в който освен да слушаш яки групи, можеш да релаксираш сред природата - това е фестивалът Summer Well, който ще събере меломаните това лято в средата на август. Тазгодишните им хедлайнери са The chemical brothers, Hurts, Years & Years, The neighbourhood, Crystal fighters, Milky Chance и други...
Освен, че е близо до България, билетите са доста affordable, особено имайки предвид изпълнителите.

 

More Music