Следва

Men’s exhibit – Мъжкият кок, ама с плитка!

27 факта за огъня в косите

Червеният цвят на косата неминуемо приковава погледа както никой друг...

Hair преди 7 години

Червеният цвят на косата неминуемо приковава погледа както никой друг. Вече ви показахме и нагледно как огненият цвят може да ни провокира към секси и стилна смяна на съдържанието на гардероба. Дамите с червена коса винаги изглеждат секси и горещи и никога не остават незабелязани. Но ето какво се крие зад този чар, или...

Запознай се поне с част от десетките факти за рижите тигрици, техните посестрими, както и за мъжете, носещи обаянието на Ед Шийрън:

1. Приблизително един или два процента от хората на Земята са с рижава коса. Или иначе казано – на 100 души едва двама са „богопомазани“.

2. Древните гърци вярвали, че червенокосите се превръщат във вампири след смъртта си.

3. Натурално тъмната коса може да стане червена, ако има огромен дефицит на протеини, породен от тежък глад.

4. През Средновековието рижавите са смятани за „неправилно заченати“ от религиозна гледна точка, тъй като е имало строго определени дни и периоди, в които хората могат да се сношават.

5. Естествено червенокосите са по-малко склонни към бели коси. Те стават по-скоро руси или бяло-руси.

6. Най-редкият цвят на косата сред хората е червеният (рижавият)

7. Според немския сексолог Вернер Хабермел червенокосите правят повече секс от останалите жени. Проучванията му сочат, че ако една жена боядиса косите си в тези нюанси, то тя търси нещо по-добро и не е щастлива.

8. Пигментът на червените коси е по-силен и съответно боядисването в друг цвят става по-трудно.

9. През Средновековието рижавите са дискриминирани, тъй като цветът на косата им е странна смесица между жълто и червено, а жълтото се е смятало за цвета на лудите (изключвайки златото). За сметка на това червеното се сочело за рядък скъп цвят. Рижавото според прадедите ни е имитация на божественото червено, свързано незнайно как с „лошото“ жълто.

10. Горният факт е причината много от рижите жени да са смятани за вещици и да бъдат преследвани, като немалко от тях са загубили живота си заради цвета на косата си.


Жените, смятани за вещици, са притегляни, защото се е вярвало, че нямат никакво тегло.

11. Червенокосите получават синини много по-лесно от останалите, защото имат по-чувствителна кожа.

12. Хората с натурално червена коса са два пъти по-застрашени от болестта на Паркинсон, отколкото другите хора.

13. Тъй като червенокосите имат по-дебел косъм, съответно кичурите им коса са по-малко, отколкото на блондинките, например. Ако една блондинка има средно 140,000 косъма по главата си, то червенокосите имат приблизително 90,000.

14. Марк Твен се пошегувал веднъж, че ако човечеството произлиза от маймуните, то червенокосите трябва да са произлезли от котките.

15. Хитлер забранява брака с червенокосите, за да предотврати „девиантно потомство” (в еврейския род рижавата коса и русата коса са често срещани).

16. Червенокосите са резистентни на блокаторите за болка и съответно имат по-нисък праг на болка.

17. Генът на червенокосите е издръжлив и се предава с поколения напред, независимо дали се е проявявал през това време. Тоест неочаквано може да се роди червенокосо бебче, чиито родители и прародители са с черна коса.

18. Червенокосите произвеждат по-лесно витамин D от останалите хора.

19. Хората с този цвят на косата са по-склонни към това да бъдат левичари.

20. Много червенокоси жени и мъже повлияват изключително много на историята: император Нерон, Елена от Троя, Клеопатра, Кралица Елизабет I, Наполеон Бонапарт, Оливър Кромуел, Емили Дикинсън, Антонио Вивалди, Томас Джеферсън, Винсент ван Гог, Марк Твен, Джеймс Джойс, Уинстън Чърчил, Галилео Галилей и много други…
Древната гръцка богиня на любовта Афродита също е изобразявана като рижава жена.

21. Великият художник от 16-ти в. Тициан рисува толкова много картини с червенокоси жени, че името му започва да се свързва с нюансите на червеното.

 
Жена пред огледалото"

22. В древен Рим червенокосите роби били по-скъпи от останалите.

23. През 1995 г. професорът Джонатан Рийс открива, че мутациите на гена MC1R върху хромозома 16 са причината за появата на червената коса и „джинджър гена“. Всъщност тази мутация „произвежда“ червенокоси още отпреди около 20,000-40,000 години.

24. В древен Египет червенокосите са погребвани живи, в жертва на Бог Озирис.

25. Съществува предположение, че червенокосите ще изчезнат след 100 години. Но изследванията на National Geographic твърдят друго. Те смятат, че генът на червенокосите няма как да изчезне, независимо дали броят на тези хора намалее с годините.

26. Докато най-много червенокоси се раждат в Шотландия (13%), в Ирландия (10%), то най-много червенокоси живеят в САЩ (6-12 милиона, което е около 2-6% от населението).

27. Чувствителната кожа на червенокосите ги прави предразположени към преждевременно стареене, както и към рак на кожата за разлика от по-тъмните и русите им посестрими и събратя.

More Hair