Следва

Над 70 културни събития ни очакват през септември на Фестивал „Аполония“ в Созопол

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 20 до 26 юни

Седмицата започна. И освен гореща, обещава и да е наситена с културни събития...

Events преди 7 години

Седмицата започна. И освен гореща, обещава и да е наситена с културни събития, които не възнамеряваме да пропускаме. Ето за кои става дума...

Изложбата

Галерия „Ракурси“ представя от 21 юни до 4 юли 2016 наградените работи в конкурса „Млади избират млади“. Тази изложба е втората от този проект и е част от ежегодното представяне на млади автори в галерията. През месец март 2016 „Ракурси“ отправи отворена покана към млади художници. Тридесет и пет творци се отзоваха на поканата и изпратиха свои произведения. Те бяха оценени от жури, също от млади автори, в състав Велислава Гечева, Георги Георгиев- Жожо, Елеонора Терзиева, Калия Калъчева, Радоил Серафимов и Явор Боянов - участници в предишни проекти на галерията, които селектираха произведенията на осем художника, сред които нашият моден редактор Александра Рамирез, Антон Тончев, Васил Ангелов, Виктория Георгиева, Гергана Николова, Денис Маринов, Драго Дочев и Любомир Игнатов. Представените работи са в различни насоки, жанрове и медии. Те са подбрани по критерия за професионализъм и съвременно звучене.

Галерия „Ракурси“, от 21 юни до 4 юли 2016

Киното

Най-морското приключение това лято "Търсенето на Дори" започна и е в кината на 2D и 3D. Историята е за малки и големи, така че ако планирате семеен кино ден този уикенд, започнете с това забавно филмче. 

Фотографията

На 21 юни от 19:00 часа в SOHO, в поредицата Creatives Talk ще се включи световно признатият фотограф със страст към снимане на диви райони и изолирани изчезващи култури - Владимир Донков. Като за в първа лятна нощ той ще сподели преживявания, случили се някъде между Гренландия, Лом и Нос Хорн, даващи перспектива, която невинаги е най-очевидната.

 21 юни от 19:00 часа в SOHO. Входът е свободен и водещ към градината.  

Състезанието

Тук е моментът, в койт си припомняме финалите на най-големия междуучилищен футболен турнир за подрастващи в България „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ Лично Зам.-министърът на младежка и спорта Асен Марков и кметът на София Йорданка Фандъкова поздравиха финалистите в турнира, който през 2016 г. привлече над 16 000 ученици от 400 училища в цялата страна. Г-жа Йорданка Фандъкова връчи специални награди за феърплей на заслужили отбори в двете възрастови групи. Призът за честна игра при големите бе присъден на столичното 101 СОУ „Бачо Киро“, а в категорията на 12-14 годишните от отбора на СОУ „Цанко Церковски“, Полски Тръмбеш (зона Велико Търново) се отличиха като най-големи спортсмени сред 16 000-те участници.

Графитите

Еха! Sprite Graffiti Academy 2016 дава старт на лятна графити академия. Workshop-овете започват на 25-ти юни и ще продължат до края на август, а достъпът до тях е напълно свободен. Workshop-овете ще се провеждат в градината на Event & Community centre TheSite /ул. Камен Андреев 15-17/. Всяка седмица ще бъде посветена на различни ключови теми от urban изкуството, а началото ще бъде сложено с първи стъпки в използването на флаконите.
Началото на всички workshop-ове е от 11:00 ч. до 14:00 ч. (събота и неделя). Всички желаещи, навършили 14 години, могат да се запишат на място в TheSite /ул. Камен Андреев 15-17/, както и изпращайки лично съобщение на Facebook страницата на TheSite.

 Киното

Тук ще се реве, много! Адаптацията на световноизвестния бестселър на Джоджо Мойс - "Аз преди теб" идва в кината у нас този петък, 24 юни. Историята на Лу и Уил ще оживее на голям екран благодарение на красивата Емилия Кларк (позната ни от "Игра на тронове", "Терминатор: Генисис") и Сам Клафлин ("Игрите на глада"). Режисьор е Теа Шарок, за която това е режисьорски дебют. А ние ще си приготвим и кърпички.

Турнето



Krisko, Мария Илиева, Pavell & Venci Venc, Михаела Филева, Атанас Колев, Пламен и Иво, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Дарина Йотова DARA, Кристиан Костов, DJ Doncho и балет Nova стават част зрелищните спектакли на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2016. Турнето стартира на 23 юни в Русе, а следващите спирки са Варна, 5-ти юли, морската фиеста продължава на 8-ми юли в Бургас, следват Стара Загора, 12-ти юли, Пловдив, 15-ти юли и Благоевград, 15-ти септември. Големият финал по традиция ще бъде в София, а датата е 18-ти септември. Началото на всички концерти е точно в 20:00 ч., a шоуто във Варна и Бургас ще започне точно в 21:00 ч.

Какви изненади са подготвили звездите на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2016 за феновете, както и интересни новини и подробности може да следите на Facebook страницата на Coca-Cola Happy Energy Tour, както и на страницата на The Voice of Summer Tour.



А, ти ще бъдеш ли там? Ние не мислим да пропуснем.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?