Следва

Спиращи дъха. Плаващите кейове на Христо Явашев

Над 70 културни събития ни очакват през септември на Фестивал „Аполония“ в Созопол

32-рото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ ще се състои от 1 до 10 септември в Созопол...

Events преди 7 години

32-рото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ ще се състои от 1 до 10 септември в Созопол.

И тази година „Аполония“ ще събере на едно място най-големите артисти на българската и международната театрална, кино, поетична, литературна, художествена, дизайн, фотографска, архитектурна, балетна и музикална сцена с техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения. Близо 10 събития дневно предвижда разнообразната и наситена програма на Фестивала, като Златните билети за пълен достъп до всички артистични събития от календара вече са в продажба.



Официалното откриване на тазгодишното издание на „Аполония“ ще бъде поставено с концерт на Биг Бенда на Българското национално радио със солисти Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и диригент Антони Дончев.
В следващите вечери на сцената на Амфитеатър „Аполония“ посетителите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на Поли Генова, Графа, Д2 и Любо Киров, Фондацията и Бургаската филхармония, Тоника, Иво Папазов и Оркестър „Тракия“, Jeremy?, ансамбъл „Филип Кутев“.


 

За поредна година основни локации на събитията от програмата ще бъдат още читалище „Отец Паисий“, където ще се провеждат театрални постановки и прожекции на българско кино, Археологическият музей за рецитали, акустични и вокални концерти, Художествената галерия за изложби на Теофан Сокеров, Андрей Лекарски, Калин Николов, Димитър Труканов, Иван Бахчеванов, Стойко Сакалиев, Темелко Темелков.

Вечерите на фестивалната програма ще завършват в Клуб „Аполония“ – Сцена ОББ с джаз изпълненията на Антони Дончев, Тиери Мейяр, Хилда Казасян, The Teachers, Милен Киров, Александър Леков и Стоян Янкулов, Теодора Енаке – Аиша и Теодосий Спасов, Камелия Тодорова и Живко Петров, Белослава, Мирослава Кацарова и Андрония Попова – Рони.


Генерален спонсор на „Аполония“ 2016 за поредна година е Обединена българска банка, която всяка година в рамките на Фестивала връчва своя специален приз на изтъкнат и заслужил български творец.


За „Аполония“:

Празниците на изкуствата „Аполония“ са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Всяка година в рамките на 10 дни сцените на „Аполония“ в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експериментални и нестандартни решения в областта на всички изкуства.

Още информация за програмата на Фестивала може да намерите тук.

Златен билет за Фестивала може да закупите оттук!

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.