Следва

Светът е голям и тротинетки дебнат отвсякъде...

Утоли жаждата, хидратирай. 6 начина и повече Н2О

Не е необходимо да те убеждаваме, че водата е еликсирът за живот и здраве...

Food преди 7 години

Не е необходимо да те убеждаваме, че водата е еликсирът за живот и здраве. Всеки е наясно колко здравословни и дори естетически проблеми може да си спести или разреши, ако просто пие достатъчно вода.

Препоръчителното количество вода, което трябва да приемаме на ден е малко над два литра. Но истината е, че не всички са развили този изключително важен навик и в крайна сметка се стига до онова неприятно наливане, което правиш насила.

Тялото ти също изпитва жажда. То има нужда да е хидратирано, за да изпълнява всички свои функции както трябва и ти да се чувстваш страхотно.

Добрата новина е, че има приятни начин да останеш хидратиран, без досадното наливане или нагласяне на аларми през половин час, които да те подсещат да надигаш бутилката.

Ето ги и тях, някои ще те изненадат, а други просто ще ти доставят неимоверно удоволствие и хубаво чувство, че се грижиш за себе си… което ще бъде абсолютно вярно!

Семена от чиа

В семената действително не се съдържа вода, но те я усвояват съвършено, особено чиа семената, които са и невероятно полезни. Накисни ги във вода преди да си приготвиш сутрешното си мюсли или пък смути. Така ще подариш на организма си допълнително количество вода.

Кокосова вода



Освен че е пълна с витамини и минерали, кокосовата вода е изотонична течност, което означава, че има най-точната пропорция на електролити, каквито имат човешките клетки и плазмата. Можеш да пиеш кокосовата вода директно, без преработка или пък да я добавиш към сока си и да стимулираш хидратацията в тялото си.

Плодове и зеленчуци

Всички плодове и зеленчуци имат съдържание на вода, но някои особено повече от другите. Ако в менюто си добавиш такива, то със сигурност тялото ти ще ти се отблагодари, защото ще го снабдяваш с повече вода.
Краставици, диня, грейпфрут, домати, ягоди, боровинки, тиквички, спанак – всички те работят за твоята хидратация.

Месо

Изненадващо, но в месото има около 60% вода, така че ако си почитател на хамбургерите или пилешките гърди, то тогава имаш причина да не се обвиняваш, както всеки път за поредното „прегрешение“. Този хамбургер е помогнал на организма ти да остане хидратиран!

Студен чай и кафе

Е, със сигурност до теб е стигнала славата на кафето, че дехидратира заради кофеина в себе си. Това е така, но само ако прекалиш с него. Според проучванията обаче кафето и студеният чай са като вкусни заместители на водата, тъй като тя е по-голямата част от тези напитки, които съответно допринасят за хидратирането. Така че, радвай се на всяка глътка и не прекалявай с кофеина!

"Замаскирай" водата



Можеш да си играеш с вкуса на водата, за да ти е по-приятно да възпиташ този полезен навик с честото пиене. Смачкани листа от мента, резени от краставици и лимон, са чудесна добавка към твоята чаша вода.

Чак ни се допи. Наздраве!

More Food