Следва

Каролин де Мегре и парижките бюти тайни

На букли! Защо не?

Предлагаме на твоето внимание 6 „вълнисти“, хитри стайлинга за твоята коса...

Hair преди 7 години

Къдриците са една от най-универсалните прически и изглеждат добре, както в офиса, така и на вечерно събитие.
Най-разпространеният начин да постигнеш закачливия ефект в косите е кърлингът за коса или кръглата четка. За да ускориш процеса, преди да изсушиш косата, можеш да я повдигнеш на висока опашка, да завиеш краищата й, а когато те вече са сухи, да разпуснеш косата.

Традиционният начин да накъдриш косата си, разбира се, е с ролки. Преди да легнеш да спиш, измий косата си, подсуши я с кърпа, нанеси мус и действай смело с ролките. На сутринта направи „контролен изстрел“, подсушавайки косата със сешоар и – воала, прическата е готова. Всичко е прекрасно, но само имай предвид, че да спиш с ролки не е най-удобният вариант, но все пак – красотата иска жертви.

Съществуват и доста нетрадиционни варианти, за да начупиш косата си – например, с помощта на плат, хартийки или салфетки. Нагъни парчето плат или хартийката във вид на ролка и върху него навий косата. Колкото по-малки са парчетата плат, толкова по-ситни ще са къдриците.

Сламките също могат да са алтернатива на ролките. Навий върху тях косата и вържи крайчетата на сламката. Ако не се захваща добре, използвай ластик. Легни си така „преобразена“, а на сутринта, махайки сламките, „разроши“ косата с пръсти.

Връзки за обувки също ще ти свършат работа. За да ти е по-лесно да се накъдриш, използвай и молив, към който да навиеш косата, вържи възел с връзките и изтегли молива. И така – с цялата коса. На пръв поглед този вариант изглежда труден, но с тренировки - се получава.

Да си направиш къдрици може и като сплетеш косата си на плитка, докато тя е още мокра, а краищата да завъртиш така, че да се получи колелце. Закрепи косата със шапка или увий главата си с кърпа и... „лека нощ“! Ако на сутринта усетиш, че косата ти е още влажна, помогни си със сешоара.

More Hair