Новите Арт лица: Мартина Вачева, един убийствен художник

Подходът ѝ е ироничен и чувствителен – подход, представящ света на един млад човек в България, обобщил като даденост еклектиката от традиции, кич и „вносна“ култура...

В работата си младата художничка и илюстратор Мартина Вачева изследва образи, лица и символи от популярната култура, митологията и ежедневието. Подходът ѝ е ироничен и чувствителен – подход, представящ света на един млад човек в България, обобщил като даденост еклектиката от традиции, кич и „вносна“ култура. Чрез специфичния си стил на рисуване и разнообразието на медии (графика, живопис, илюстрация, принтове) тя ни дава да разберем и почувстваме как изглежда реалността на образите, към които има най-високо внимание тук и сега. И точно тук и сега имахме удоволствието да изпием по чаша кафе с Мартина, която ни допусна в личния си свят, онзи, в който се раждат картините й.

Говорим си в блиц, бърз, първосигнален, искрен и точен, такъв, за какъвто ни дойде да дадем тон, гледайки картините й, изложени с голям успех в момента в пловдивската галерия "Сариев": 

V.S: Ти си момиче, което ...
Мартина: Винаги крие бурни вълни, тихи дълбоки води и от време на време изпепелени гори.

V.S: И се случи да е толкова талантливо, понеже...

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.