Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 27 юни до 3 юли

Легендите на кубинската музика Pasión de Buena Vista ще разтопят София през октомври

Един от най-награждаваните латино спектакли се завръща в Европа

Music преди 7 години

Горещи ритми, страстни танци, екзотични красавици и незабравими мелодии ще отведат българската публика на пътешествие през вълнуващи кубински нощи! Всичко това ще се случи по време на впечатляващия латино спектакъл Pasión de Buena Vista, който ще гостува в София в пълния си блясък на 13-ти октомври в Зала 1 на НДК.

Любителите на кубинската култура ще имат възможност да се насладят на автентични латино музика и танци, благодарение на прекрасните гласове на Лисбет Кастило – Монтенегро, Eстанислао "Аугусто" Бланко Зекиера и Хосе Гийермо Пуебла Бризуела, които пристигат в София в комбинация с изключителните музиканти от Buena Vista Band, талантливите беквокалисти и впечатляващата танцова формация El Grupo de Bailar.

Pasión de Buena Vista ще представи уникално танцувално шоу, което ще отведе публиката директно на улиците на екзотичния карибски остров и ще я зареди с неподправената кубинска радост от живота. Повече от 150 специално приготвени за спектакъла котюми ще допълнят визуланото и емоционално изживяване на зрителите и артистите.
ЗА ШОУТО: Ако има нещо, което да изразява най-точно кубинската душевност и манталитет – това са музиката и танцът. Към днешна дата, музикалните стилове, запазена марка на кубинската ритмичност и страст, като румба, мамбо, ча-ча-ча и салса, са световно известни.

Pasión de Buena Vista представя колорита на цялата съвкупност от музика, танци и мелодичност, залегнали в жизнеността и темперамента на кубинския народ. Спектакълът съчетава автентичните и изчистени кубински стилове сон, данзон и трова, произлезли от обикновените работнически класи, със съвременното кубинско звучене. Първоначално ударните са били единствените музикални инструменти в Карибския регион. В днешно време, комерсиализираните версии на румба и на модерните танци като мамбо са се развили чрез добавяне на различни мелодични инструменти.

Публиката ще има възможност да проследи изкусното преминавене от старото към новото и да опознае разнообразието от стилове и ритми, наслаждавайки се на изпълнители и танцьори, идващи директно от сърцето на Куба.


Повече информация за спектакъла Pasión de Buena Vista може да намерите тук: http://www.pasion-de-buena-vista.com/
Билетите за шоуто ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Ивентим и ще на са цена от 40 до 100 лв.

More Music