Следва

SUCCESS&THE CITY: Ваня Тенова за свобода и независимостта, които ти носи успехът

Да ходиш по вода с Кристо и луксът на Изео

Разположено близо до италианските Алпи, езерото Изео бъка от лозя и гори, допринасящи за неповторимото усещане на инсталацията...

All About Life преди 7 години

Любителите на изкуството от цял свят се стекоха на официалното откриване на „Плаващите кейове“ на 18 юни. Проектът е на родния художник Христо Явашев – Кристо и неговата съпруга – Жан-Клод (1935-2009), който, както всички останали техни творби, е изцяло финансиран от тях самите. Въпреки че идеята се ражда в далечната 1970-та година, той е сред проектите получили най-бърза реализация. В рамките на 22 месеца изграждането на кейовете превърна самото събитие в най-чаканото в Италия, а именно – способността да ходиш по вода! За изграждането на инсталацията са били необходими 220 000 плаващи полиетиленови кубове от рециклиран материал, „опаковани“ в 70 000 квадратни метра водоустойчив оранжево-златист плат. Пътят по водата свързва островите Монте Изола и Сан Паоло с континентална Италия – градчето Сулзано.

Инсталацията е достъпна за посетители денем и нощем, като е организиран специален екип от техници и спасители. Всички хотели в околността са резервирани за целия период на събитието – то може да бъде посетено до 3-ти юли. И като стана дума за настаняване – в наличност има страхотен лукс! Разположено близо до италианските Алпи, езерото Изео бъка от лозя и гори, допринасящи за неповторимото усещане на инсталацията. Както казва Кристо: „Всичко е едно, трябва да го изживееш.“ Планината, златистите кейове, вятъра, водата... удоволствие и красота, които трябва да се почувстват. В комбинация с неустоимата италианска кухня, това местенце заприличва все повече на райски кът – в околността има няколко ресторанта, отличени със звезда „Мишлен“, както и 5-звездни хотели, магнит за елита. Луксът е ненатрапчив, изискан.

Рива Лаго:

Разположена точно над водата, вилата отдава под наем 28 стаи. Обстановката е стилна, но интимна и задушевна. Разполагат със запленяваща гледка, гостите могат да плуват в частния док в самото езеро или басейна. Вилата има градина, голф и тенис игрище.

Due Colombe

Един от ресторантите, отличени с „Мишлен“, "Дуе Коломбе" се намира в малкото селце Франчиакорта и неговият главен готвач е Стафано Червени. Атмосферата е изградена от традиционните каменни стени и красиви лъчеви тавани с греди. Менюто е средиземноморско, вдъхновено от самата локация – ястия с калмари, сепия, пролетни билки, хайвер, спагетони с подсолена треска и сметана.

La Foresta

Семейният хотел и ресторант е ситуиран на Монте Изола. На брега на езерото, но леко прикрит сред дърветата, той предлага свежи рибни ястия и паста собствено производство.

Contadi Castaldi

Лозето съществува от 1987 г. и е отворено за посетители и дегустация. Намира се във Франчиакорта до езерото и разполага с над 240 акра земя. Специализира в пенливите сортове.

Pasticceria Roberto

Кафе и пекарна в едно, те предлагат впечатляващи сладкиши – манетоне, макарони, кроасани и всякакви пасти. Перфектно е за еспесо преди визита на „Плаващите кейове“.

А тук ще намерите малко повече снимки и информация за спиращите дъха "Плаващите кейове" на Христо Явашев. Още една категорична причина да ни се отскача до слънчева Италия...

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.