Следва

Комедийният спектакъл "ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА" ще ни забавлява през лятото

„КАПСУЛИРАНЕ: ФОРМИ – ОБЕКТИ – ИДЕИ” Изложба на Павлин Радевски

На 30 юни, галерия Credo Bonum ще представи изложбата КАПСУЛИРАНЕ: ФОРМИ – ОБЕКТИ – ИДЕИ на скулптура Павлин Радевски...

Events преди 7 години

На 30 юни, галерия Credo Bonum ще представи изложбата КАПСУЛИРАНЕ: ФОРМИ – ОБЕКТИ – ИДЕИ на скулптура Павлин Радевски. Откриването ще бъде в 19:00 ч. Изложбата може да бъде видяна до 24 юли в галерията на ул. „Славянска” 2 в София.

„КАПСУЛИРАНЕ: ФОРМИ – ОБЕКТИ – ИДЕИ” e проект на скулптура Павлин Радевски, създаден специално за облятата в светлина галерия Credo Bonum. Там той изгражда едно ново пространство от стъкло, в което експонира скулптурата си. Публиката е поставена на дистанция, отдалечена е от прозрачна, но осезателна преграда. Нахлуващата от оберлихта дневна светлина допълнително подсилват процесът на де-материализация на произведението на изкуството. Важен елемент в тази скулптурна инсталация е зрителят. Той е поставен умишлено на дистанция. Начина, по който гледа и възприема произведението на изкуството е поставен под въпрос.

Темата за специфичния живот на формите отдавна е централен за творчеството на художника. Тежките пластични обеми от чугун той потапя в прозрачна смола, в която те потъват в олекотена безтегловност. Играта със светилната и различни нюанси в цвета на материала допълнително лишават обемите от тяхната физическа тежест и материалност.

Публиката е въведена в залата, за да съпреживее едно организирано по нов начин архитектурно пространство, в което стъклото, светлината и тежката скулптурна материя съжителстват по нереални гравитационни закони, едновременно близки и далечни за сетивата.

Павлин Радевски (1975) завършва специалност скулптура в Художествената академия в София през 2001 г. в курса на проф. Ангел Станев. Автор е на няколко самостоятелни изложби, както и е сред организаторите на програмната изложба „Без дистанция”, представяща работата на 21 съвременни млади скулптори в галерия „Райко Алексиев” през 2015 г. Павлин Радевски е носител на Първа награда за скулптура на Фондация „Св. св. Кирил и Методий” през 2003 г.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?