Комедийният спектакъл "ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА" ще ни забавлява през лятото

В разгара на лятото Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще се погрижи за доброто Ви настроение с поредица представления из цялата страна, с един от най-гледаните комедийни спектакли през сезона „ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА”...

В разгара на лятото Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще се погрижи за доброто Ви настроение с поредица представления из цялата страна, с един от най-гледаните комедийни спектакли през сезона „ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА”.

Пиесата на Емил Атнасов е нещо като реплика на решението на българския парламент да инкриминира обичая „ТРИЧАНЕ” с мотива, че упражнява насилие над кучетата. Идеята да претвори неотдавнашните събития осенява автора, след като вижда в телевизионен репортаж мощния отпор на нашенци, защитаващи пред БРЮКСЕЛ древния обичай. Така се ражда пиесата, изиграна блестящо от звездната трупа на АРМИЯТА.

Представлението започва със смешен разказ за неволите около прогнилото въже на камбаната на Васил Михайлов / Иван Налбантов, който е ПОПЪТ на селото, а скоро след него на сцената ще се изсипят всички длъжности, държащи скрито или явно властта: ДАСКАЛА (Георги Кадурин) и КМЕТА (Борислав Стоилов) – СВЕТАТА ТРОИЦА, след тях нахлуват и ЧЕНГЕТО (Милен Миланов), КРЪЧМАРЯ (Мирослав Косев), КУКЕРИТЕ (Георги Къркеланов и Тигран Торосян), ЦИГАНЕТО (Веселин Анчев) и разбира се ЧИНОВНИК ОТ БРЮКСЕЛ (Мирослав Пашов), алармиран от „подлите” правозащитни организации за въртенето на кучета в Странджанско. За да отрази бунта веднага е кацнала и РЕПОРТЕРКАТА (Гергана Данданова), а на проверяващия евро-инспектор превежда СТУДЕНТКАТА (Анастасия Ингилизова). Гласът на Юксел Кадриев внася автентичност на случката, която се превръща в ужасно смешна история. Ченгето ще тормози кмета и кръчмаря, а двамата главни участници в ритуала- кукерите ще отнесат един добър пердах, за да бъдат стимулирани да се извинят и да замажат нещата. Циганчето Салчо ще се държи по цигански, а красивата вдовица Стефка Янорова ще превърне помена в памет на мъжа ѝ в банкет в чест на „високия” гост от Брюксел, като междувременно ще си признае и тайната любовна афера с Даскала, който в пристъп на вълнение ще защити ТРИЧАНЕТО и ще открие корените му още в прабългарските традиции и обичаи.

Текстът е пълен с находки и запомнящи се изрази, актьорите са блестящи и им личи, че страшно се забавляват на сцената, а смехът е гарантиран, но без подигравки и карикатури, макар че случката си ги заслужава.

Режисьор: Иван УРУМОВ
Музика: Добрин ВЕКИЛОВ - ДОНИ
Сценография и костюми: Нина ПАШОВА

Участват:
Васил МИХАЙЛОВ, Иван НАЛБАНТОВ, Георги КАДУРИН, Стефка ЯНОРОВА, Гергана ДАНДАНОВА, Милен МИЛАНОВ, Анастасия ИНГИЛИЗОВА, Мирослав КОСЕВ, Георги ЪРКЕЛАНОВ, Тигран ТОРОСЯН, Веселин АНЧЕВ, Мирослав ПАШОВ, Борислав СТОИЛОВ (гост)

Програма:

04 юли /понеделник/ - КЪРДЖАЛИ

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.