Следва

Gramatik е хедлайнер на EXIT Main Stage!

Корейска филмова музика ще звучи в София

Един от най-изтъкнатите корейски композитори Джису Лий пристига в България, за да представи на българската публика едни от най-известните корейски филмови композиции...

Music преди 7 години

Посолство на Република Корея в България и World Culture Networks GmbH имат удоволствието да представят за първи път пред българска публика специален концерт с едни от най-популярните композиции от корейски филми и сериали - „Корейска музика на екран”. Концертът ще се състои на 30 юни 2016г. от 19:00ч. в кино „Люмиер”.

Един от най-изтъкнатите корейски композитори Джису Лий пристига в България, за да представи на българската публика едни от най-известните корейски филмови композиции - при това, в изпълнение на музикантите от оркестъра на Classic FM Radio!

Уникалният концерт ще впечатли не само феновете на т.нар. „корейска вълна”, но и ценителите на качествената музика. В програмата са включени изпълнения на музиката от саундтрака нa редица корейски сериали и филми, както и цикъла „ Ариранг”. И всичко това ще звучи на фона на сцени от филмите, които ще се прожектират на екран.

Джису Лий е един от водещите композитори на екранна музика в Корея. Сред едни от най-популярните филми, за които той е писал музика са: Silmido, Old Boy, Blood Rain, Hello Brother, Tree Robo, Sympathy For Lady Vengeance, Underground Rendez-vous, Leafie A Hen into the Wild, Architecture 101, My Little Hero, A Wedding Invitation, Top Star, Red Carpet, Cart, and Big Match.

За всички, които са почитатели на корейската музика и филми, този концерт ще бъде отлична възможност да усетят магията на музиката, докато се наслаждават на сцени от филми като “Winter Sonata”, “Spring Waltz”, “Old Boy”, “Architecture 101”, “Leafie, A Hen into the Wild”, “Big Match”, and “Silmido”.

Под палката на известния композитор, диригент и пианист Джису Лий, музикантите от оркестъра на Classic FM Radio ще представят следната програма:

1. Nocturne for Clementine - <Spring Waltz >

2. First Love - <Winter Sonata>

3. Flying Petals - <Spring Waltz >

4. Cries and Whispers - <Old Boy>

5. It’s alive - <Old Boy>

6. Sentimental Waltz - <Arirang Concertante>

7. Arariyo - <Arirang Concertante>

8. Song of Arirang - <Arirang Concertante>

9. Arirang Rhapsody - <Arirang Concertante>

10. Arirang Poetique - <Arirang Concertante>

11. The Old House - <Architecture 101>

12. Flight Contest II - <Leafie, A Hen into the Wild>

13. Stadium Roof - <Big Match>

14. 684 Units - <Silmido>

Продължителност на концерта - 70 мин., без антракт.

More Music